BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Οι τζογαδόροι των super foods

Ο κάµπος ανάστατος µε το φαινόµενο των ανοιχτών τιµών στο βαµβάκι, ειδικά όταν τα πράγµατα πάνε καλά, θέµα που χαρακτηρίζει «απαράδεκτο» και ο υπουργός της πλατείας και οι συν αυτώ. Μένει να αποδειχτεί αν θα προχωρήσει το project που προωθεί µε τον θεσσαλό υφυπουργό για θεσµοθέτηση των προπωλήσεων µε συµφωνηµένη τιµή.

trupia_barka1

7
0

Ο αγροτικός κόσµος πάντως µουρµουράει βλέποντας ότι κάθε χρόνο τα κουκιά είναι και λιγότερα και οι απαιτήσεις στα νοικοκυριά και τις εκµεταλλεύσεις περισσότερες. ∆εν είναι λίγοι αυτοί που λένε πλέον ανοικτά, όντας στεγνοί από ρευστό, ότι τα επιδόµατα της ΚΑΠ δεν φθάνουν ούτε για βενζίνη στο τρακτέρ, κι ας λένε οι διοικούντες ότι ψάχνουν λύσεις για µείωση του κόστους.                                     

Στο 4,8% έπεσε λέει η Eurostat το αγροτικό εισόδηµα στην Ελλάδα κυρίως λόγω των απωλειών στην παραγωγή ελέω καιρού. Η µείωση στην Ελλάδα ήταν µικρότερη σε σχέση µε άλλα κράτη-µέλη, εντούτοις αν είχαν εφαρµοστεί από τα κράτη-µέλη, όπως λένε και οι ευρωπαϊκές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa Cogeca, τα εργαλεία διαχείρισης κινδύνων η υποχώρηση θα ήταν µικρότερη.                                               

Από το µέτωπο της πολύπαθης πάλαι ποτέ κραταιάς εγχώριας ζαχαροβιοµηχανίας τα τελευταία νέα, δεν έχουν να κάνουν µε τους επενδυτές, που µόνο ουρές δεν κάνουν..., αλλά µε την απόφαση αναστολής των ποινικών διώξεων για οφειλές στο δηµόσιο κατά προσώπων που από τις 31/3/2016, διατέλεσαν ή διατελούν Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, ∆ιευθύνοντες Σύµβουλοι και µέλη του ∆ιοικητικού Συµβουλίου της Ανώνυµης Εταιρείας µε την επωνυµία «Ελληνική Βιοµηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) Α.Ε.» Σιγά µην τους πάρουν στο κυνήγι! Άµα, λέει προχωρήσει η εξυγίανση θα ανασταλεί η σχετική διάταξη. Τουτέστιν...                       
            
Ο ΕΛΓΟ, δεν δίνει λέει στην ∆ιεπαγγελµατική κρέατος στοιχεία για την κρεατοπαραγωγή επικαλούµενος θέµατα προστασίας προσωπικών δεδοµένων, µε αποτέλεσµα να µην µπορεί να εισπράξει εισφορές που τις είναι αναγκαίες για να λειτουργήσει. Από τους κτηνοτρόφους πάντως εισπράττει κανονικά κι ας λέει ο Γίτσας, που µαζεύει κόσµο για να έχει ρόλο στα προγράµµατα. Έτσι, µπορεί να έφυγαν ΣΕΒΕΚ και η ΠΟΚΚ, από την οργάνωση, µπήκαν λέει άλλοι τέσσερα θεσµικά µέλη, µέχρι κι από το χώρο της γαστρονοµίας,  για να καλυφθεί η τρύπα. Bon appetit!

O Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία