BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Ο λίγδας στα διόδια και οι λοιποί στη λάντζα

Μάταιες και οι προσδοκίες που καλλιεργούσε η Ολυµπία στη Zootecnhia ότι εξετάζονται µέτρα µε το Οικονοµικών για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο. Ούτε µία κουβέντα από την Παπανάτσιου στην πρόσφατη συνάντηση στην πλατεία µε τους µπλοκατζήδες. Κατά τα λοιπά οι λύσεις που έρχονται ευνοούν τους εµπόρους, νοµιµοποιούν τους «ενδιάµεσους» στο γάλα, ενώ τους παραγωγούς τους κάνουν ακόµη πιο µικρούς στην τρύπα του ζουρνά και αυτό το γνωρίζουν, οι έχοντες την ευθύνη.

trupia_barka1

10
0

Βέβαια, µερικές µέρες µετά ήρθε κι ο υπουργός της πλατείας µε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση να πει ότι «στο κόστος παραγωγής το πετρέλαιο είναι ένα πολύ µικρό κοµµάτι και ακόµα λιγότερος είναι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης, που δεν είναι το µεγάλο πρόβληµα».                                     

Κατά τον ίδιο, «έχει επικρατήσει περισσότερο σαν ρητορική, αλλά δεν είναι η ουσία του προβλήµατος εκεί. Μεγάλο κόστος είναι η άρδευση και η ηλεκτρική ενέργεια στην άρδευση». Και εκεί η λύση ήρθε µε τη θεσµοθέτηση των ενεργειακών κοινοτήτων. ∆εν είπε όµως αν δουλεύει πανελλαδικά το εργαλείο, για τα χρέη των ΤΟΕΒ, και τις κλειστές ποµόνες το καλοκαίρι...                              

Επίσης, λέει λύθηκε και το θέµα του κόστους µε τα λιπάσµατα. Κάτι διοικητικά προβλήµατα που υπήρχαν µε τους ελέγχους και τον εκτελωνισµό κατά την εισαγωγή ήρθησαν κι όλα καλά. ∆ηλαδή;                                 

Το «φιλοδώρηµα» των de minimis λέει ο Καρασµάνης τουλάχιστον να το δώσει ο υπουργός της πλατείας σε όλους ανεξαιρέτως τους ροδακινοπαραγωγούς. Ο πρώην γαλάζιος υπουργός, καταγγέλλει πολλές εξόφθαλµες αδικίες, λάθη επί λαθών, και 13 εκατοµµύρια για… 9 Νοµούς, µε άλλους να πληρώνονται άλλοι όχι µε αλχηµείες και «τεφτέρια του καραγκιόζη». Αυτά.                                    

Για να δούµε όµως, θα µπει στο καλάθι των de minimis και η ελαιοκαλλιέργεια. Ο Σταύρος λέει έχει και έτερο ραντεβού µε τον Επίτροπο Χογκαν, στον οποίο έχει αιτηθεί έκτακτη χρηµατοδότηση, για να του εξηγήσει ότι για το γλοιοσπόριο που έπληξε την εγχώρια παραγωγή, έφταιξαν οι καιρικές συνθήκες κι όχι το πρόγραµµα που έφτασε µετά το δάκο.

Ο Γύλος

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία