BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Τη μέρα στη σκεπαστή, το βράδυ για ξεσκέπαστη

Θα γίνει πραγµατικά χαµός λέει η Οµοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων & Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας, αν ο ΕΛΓΟ ∆ήµητρα πάει να κυνηγήσει µόνο τους «εύκολους» παραβατικούς κτηνοτρόφους, αφήνοντας στην... ησυχία τυροκόµους και γαλακτοβιοµηχανίες που από το 2017 δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα κιλό αιγοπρόβειο γάλα. «Τι φοβάστε και δεν κάνετε κάτι; Εδώ και τρία χρόνια ισχυρίζεστε ότι κάνετε ελέγχους αλλά δεν έχουµε δει κανένα αποτέλεσµα», ρωτάνε.

trupia_barka1

17
0

Η αλήθεια είναι ότι η ανακοίνωση της Νιρβάνα περί αποστολής στον εισαγγελέα προς διερεύνηση των στοιχείων που δείχνουν ότι κτηνοτροφική µονάδα παρήγαγε και παρέδωσε προς τυροκόµιση δυσανάλογα µεγάλη ποσότητα γάλακτος σε σχέση µε το δηλωθέν ζωικό της κεφάλαιο, δηµιουργεί ερωτηµατικά αλλά και... εντυπώσεις, παρότι δείχνει ότι πάει να πιάσει την άκρη του νήµατος της νοθείας στο γάλα.                                                

Χάσαµε την Αγροτική Τράπεζα είπε ο υπουργός της πλατείας στη συνάντηση που είχε µε εκπροσώπους των τραπεζιτών, ζητώντας όλοι µαζί να βάλουν πλάτη για χρηµατοδοτικές λύσεις προς διευκόλυνση των Σχεδίων Βελτίωσης, για επενδύσεις ΑΠΕ κλπ.                            

Στο ερώτηµα του υπουργού, αν θα µπορούσε να γίνει διευκόλυνση στην αποπληρωµή του επενδυτικού σχεδίου (από τις τράπεζες) µε εγγύηση την εγκεκριµένη επιδότηση που αναλογεί στους κοινοτικούς και εθνικούς πόρους, δηλαδή το 50% ή το 60% της επένδυσης κατά περίπτωση, η απάντηση θα δοθεί από τις διοικήσεις των τραπεζών. Τουτέστιν, να υπολογιστεί στο κόστος ο χρόνος αποπληρωµής του κεφαλαίου από το ∆ηµόσιο....                          

Ο Τζελέπης πάντως αναφορικά µε τα Σχέδια Βελτίωσης, βλέπει αγροτικό Βατερλό µε αφορµή την καθυστερηµένη έναρξη της αξιολόγησης αλλά και το ότι δύο στα τρία Σχέδια που υποβλήθηκαν θα µείνουν εκτός επιδότησης.                            

Ο πρώην αναπληρωτής οικολόγος υπουργός της πλατείας έκανε τις προάλλες µια πολύ ενδιαφέρουσα οµιλία για τη συνύπαρξη του ανθρώπου µε τα µεγάλα σαρκοφάγα ζώα. Ανάµεσα στα πολλά που ανέφερε είναι ότι όλοι εµείς οι αστοί κρυβόµαστε πίσω από στατιστικές και νούµερα και δεν καταλαβαίνουµε τι πρόβληµα έχουν οι παραδασόβιοι πληθυσµοί και ότι χωρίς εκτατική κτηνοτροφία, δεν υπάρχει δάσος.                                          

«∆άσος χωρίς κτηνοτροφία, για εµένα, είναι δάσος απειλή. Άρα, για µένα είναι κοµµάτι του οικοσυστήµατος το αιγοπρόβατο και δεν µπορούµε να λέµε ότι µόνο ο λύκος είναι κοµµάτι του οικοσυστήµατος.», είπε.

Ο Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία