BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Εφαρμογές με Μανέτα, διαχειριστικές με μανσέτα

«Μια βασική διαφοροποίηση, που φέρνει η νέα φιλοσοφία στην ΚΑΠ είναι τα στρατηγικά σχέδια. Θα πρέπει να είναι σαφείς οι στόχοι και τα οικονοµικά σχέδια», λέει ο Σταύρος. Μόνο που δεν έχουν ακόµη προκηρυχθεί οι µελέτες. Λεπτοµέρειες!

trupia_barka1

8
0

Τις αιτιάσεις για ελλιπή προετοιµασία επί τους εθνικού στρατηγικού σχεδίου, παρότι όλοι µέχρι και ο Βαγγέλης (πρώην υπουργός της πλατείας) χτυπούν τα καµπανάκια για καθυστερήσεις, αρνείται ο γενικός Χάρι. «Θέλω να το καταθέσω ότι δεν υπολείπεται η χώρα σε τίποτα, αφενός των συµµαχιών για τα καίρια ζητήµατα που έθιξα σε ευρωπαϊκό επίπεδο και, αφετέρου της προετοιµασίας για τη σύνταξη του εθνικού στρατηγικού σχεδίου και, ταυτόχρονα, της προετοιµασίας για όλα τα άλλα που απαιτεί η νέα αρχιτεκτονική της ΚΑΠ, ώστε τη νέα προγραµµατική περίοδο να µην κινδυνεύσει η χώρα να χάσει πόρους και να µην ανταποκριθεί στις προθεσµίες που προφανώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει», είπε στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εµπορίου στη Βουλή και καταγράφηκε στα πρακτικά... Μπορεί βέβαια αυτό το aggressive να του βγήκε, για να µην µας περάσει για παρακατιανούς ο Χανιώτης, λες και δεν ξέρει.                          

«Η µείωση στην ΚΑΠ ανάλογα την ανάγνωση που προτείνεται είναι σηµαντική και γι’ αυτό πρέπει να αποκρουστεί από τη χώρα µας. Αν δούµε την µεταβολή σε τιµές 2018, η µείωση φτάνει στο 15,3%. Εάν τη δούµε, όµως, στις τρέχουσες τιµές η µείωση ανέρχεται στο 4,6%», ανέφερε στην προαναφερθείσα συζήτηση στη Βουλή, ο υπουργός της πλατείας. Τώρα πως ο Χανιώτης βλέπει µε την µία εκ των δύο ανάγνωση, επιστροφή χρηµάτων στους αγρότες, δεν καταλαβαίνω...                                    

Πάντως, τη µείωση στο µπάτζετ της ΚΑΠ ουδείς αρνείται, µέχρι κι ο Αλέξης πρότεινε στους ηγέτες συναδέλφους να έχουµε αύξηση του προϋπολογισµού από το 1,1 στο 1,3 του ευρωπαϊκού ΑΕΠ και να χρησιµοποιηθούν ως εργαλεία η θέσπιση φόρου επί των χρηµατοπιστωτικών συναλλαγών και αντίστοιχος για τις µεγάλες επιχειρήσεις του διαδικτύου.
                                   
Το κακό πάντως είναι ότι σε αυτή τη χώρα για κάποιους η λέξη «αξιολόγηση», αντιµετωπίζεται όπως και η «αριστεία», δηλαδή, ως ενός κακού µύρια έπονται. Κάπως έτσι, το γεγονός ότι οι άµεσες ενισχύσεις θα πρέπει να είναι υπό παρακολούθηση και θα αξιολογούνται στη βάση ενός συνόλου κοινών δεικτών και θα συνδέονται µε την επίτευξη στόχων και επιδόσεων ανησυχεί. Και όχι κατά βάση, τους αγρότες!

Ο Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία