Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Ο Σταύρος το κρίμα και ο Τάσος το χρήμα

«Εδώ και τρία χρόνια ζητάµε αποτελέσµατα των υποτιθέµενων ελέγχων και είναι σαν να φωνάζουµε σε έναν κουφό», λένε οι Θεσσαλοί κτηνοτρόφοι που βλέπουν όλα να γυρίζουν σε βάρος τους ακόµη και η πολυθρύλητη ΚΥΑ, που µπάζει από παντού. Ενδεικτικό είναι ότι στα σηµεία εισόδου στη χώρα γίνονται µόνο δειγµατοληπτικοί έλεγχοι µε ηλεκτρονική σάρωση των σχετικών παραστατικών διακίνησης και φορτίων γάλακτος. Κι όλα αυτά µε τη ναυαρχίδα Φέτα ΠΟΠ να πωλείται από αλυσίδες σε τιµές κάτω από 4,5 ευρώ το κιλό και στην Νιρβάνας...νιρβάνα!

trupia_barka1

579
0

«Γιατί να µην γίνονται καθολικοί έλεγχοι σε όλα τα φορτία και είδη γάλακτος µε ηλεκτρονική σάρωση όλων των παραστατικών διακίνησης και µε ταυτόχρονη εισαγωγή των στοιχείων στο σύστηµα Άρτεµις;», ρωτά ο πρόεδρος Γκουροµπίνος µε επιστολή του προς τον υπουργό της πλατείας. Τώρα απάντηση δεν ξέρω αν πήρε, δεδοµένου ότι είχε και το ταξίδι στη γείτονα.                                    

Αλήθεια προς τι το έκτακτο παράρτηµα του υπουργού, για τις ταξιδιωτικές εντυπώσεις στα Σκόπια, όταν ο επιχειρηµατικός κόσµος της χώρας – ανεξάρτητα από τη συµµετοχή κάποιων στο κλιµάκιο που συνόδευσε το κυβερνητικό επιτελείο – ανησυχεί; Μάλλον για να πει ότι στις 50 πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις εκεί οι... έξι είναι ελληνικές.                                         

Μην ανησυχείτε λέει ο Σταύρος, «ένα µεγάλο ποσοστό του καθηµερινού τραπεζιού των κατοίκων της γειτονικής χώρας είναι ελληνικά τρόφιµα», η ταµπέλα όµως τι αναγράφει; Όπως και να ‘χει, κατά τον ίδιο, τις όποιες διαφορές θα λύσει η επιχειρηµατική κοινότητα, η ΕΕ, ο ΟΗΕ, οι φορείς, µε τη µορφή ενός συµβουλίου ειδικών.                                 

Τα πράγµατα λέει ο πρόεδρος Σαρόπουλος (ΓΕΩΤΕΕ Κεντρικής Μακεδονίας) δεν είναι τόσο απλά και ρόδινα για τα ελληνικά αγροδιατροφικά προϊόντα µετά τη συµφωνία των Πρεσπών και τις τόσες ονοµατολογικές παραχωρήσεις. Ο ίδιος ανησυχεί ότι στην κοινή διακρατική επιτροπή «θα βρεθούµε σε θέση άµυνας, διότι δεν υπήρξαν κατάλληλες προβλέψεις να κατοχυρωθούν κι οι ελληνικές επιχειρήσεις».                                     

Από την άλλη, ο Κυριάκος της οδού Πειραιώς, δεσµεύεται λέει εφόσον η επόµενη κυβέρνηση σχηµατιστεί από τον ίδιο, να εφαρµοστεί, σε συνεργασία µε τις περιφέρειες της Μακεδονίας, ευρύ πρόγραµµα ανάδειξης στις αγορές του εξωτερικού των µακεδονικών προϊόντων, καθώς «δεν είµαστε διατεθειµένοι να απεµπολήσουµε το brand Μακεδονία».  

Ο Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία