BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Εύκαιρος θα ήταν και ο Τάκης με τα λεμόνια

Μνηµείο κοροϊδίας, τα περί πετυχηµένης εµπλοκής και παρακαταθήκης στην υπόθεση «δηλώσεις ΟΣ∆Ε», µε τους εργολάβους να θεωρούν ότι µια δουλειά που µπορεί να κάνει µόνος του ο αγρότης δεν µπορεί να γίνει, ούτε την επόµενη προγραµµατική περίοδο, ως εκ τούτου... απαραίτητος ο Συντονιστής. Τόσο ευφυείς τους θεωρεί... που κατα τα λοιπά µιλάνε όλοι για την ευφυή γεωργία, µε µη ευφυείς για µία δήλωση, αγρότες.

trupia_barka1

10
0

Όσο για το ΟΣ∆Ε στο σπίτι του, τρανταχτό επιχείρηµα ότι ο φορολογούµενος γιατί να πληρώνει για την επιδότηση που λαµβάνει κάποιος δικαιούχος και να µην παίρνει απευθείας ο εργολάβος τα 35 εκατοµµυριάκια; Βέβαια και µε εγγραφή στον προϋπολογισµό, ο εργολάβος λέει ότι ο Συντονιστής είναι και πάλι απαραίτητος και θα µπορούσε να έχει καίριο ρόλο υποβοήθησης.                                    

Το βέβαιο είναι ότι το πατρονάρισµα στη νέα πολιτική ηγεσία πάει σύννεφο για µια διαδικασία που εκ των πραγµάτων κρίθηκε λανθασµένη εξ αρχής! Κατά τα λοιπά, από κουτοπονηριές υπό τον µανδύα της τεχνοκρατικής αυθεντίας.                                      

Στα Γιάννενα, κι όχι µόνο, παρότι πολλοί αγρότες πληρούν τις προϋποθεσεις για τον χαρακτηρισµό του κατ’ επάγγελµα δεν κατάφεραν να πάρουν τη σχετική βεβαίωση από την αρµόδια υπηρεσία της περιφέρειας και να τύχουν του αφορολόγητου. Την ίδια ώρα, άλλη φορολογική στρέβλωση οδηγεί αγρότες που είναι µέλη και σε εταιρείες του  πρωτογενούς τοµέα, να χάσουν την ιδιότητα του κατ’ επάγγελµα, και εκτός του αφορολόγητου έχουν µπερδέµατα και για τη συµµετοχή τους σε προγράµµατα. Ως εκ τούτου, αναζητείται λύση από Σταϊκούρα.                             

Μετά τη ραστώνη και τη νηστεία του 15Αυγουστου, τα µπάνια του λαού, κλπ, θα έχουν τελειώσει (λέµε τώρα) και οι εθιµοτυπικές συναντήσεις στη Βάθη, αν µη τι άλλο πρέπει να δροµολογηθούν κινήσεις που θα δίνουν πέραν των διαγραµµάτων ένα στίγµα ότι κάτι θα γίνει. Εξάλλου, µπορεί να φαίνεται ότι µια µεταβατική ΚΑΠ είναι µπροστά, αυτό όµως δεν δικαιολογεί οποιεσδήποτε ολιγωρίες και µακρόχρονες, άνευ ουσίας διαβουλεύσεις.                             

Η µόνη βεβαιότητα, επί του παρόντος, είναι ότι από την Τρίτη ξεκινάει το κυνήγι, µε την χωρίς όριο κάρπωση του αγριόχοιρου ελέω αφρικανικής πανώλης. Εξάλλου τι να σου κάνουν οι 45-50 προσλήψεις 12µηνίτων κτηνιάτρων; Πάντως όπως πάνε τα πράγµατα σε λίγο θα κάνουν µονιµάδες στο ∆ηµόσιο .... τους κυνηγούς.

Ο Γύλος

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία