BACK TO
TOP
Τεχνολογία

H John Deere στη λίστα με τις 500 πολυτιμότερες μάρκες του κόσμου

Στην 88η θέση σκαρφάλωσε η εταιρεία, 4 θέσεις πιο πάνω από πέρυσι, στην ετήσια έρευνα που διεξήχθη από την Interbrand σχετικά με τις πιο πολύτιμες μάρκες του κόσμου.

NEW1

Βασίλης Σοφός

5
0

Μέσα στη λίστα των 500 πολυτιμότερων εταιρειών είναι ξανά η John Deere, στην έρευνα Best Global Brands που διεξήχθη για φέτος.



Η εταιρεία Interbrand εκτιμά την αξία της μάρκας περίπου στα 5,4 δις δολάρια. Στη λίστα, εκπροσωπούνται επιχειρήσεις ειδών πολυτελείας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, των καταναλωτικών αγαθών, των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της υψηλής τεχνολογίας.

Ο γενικός σύμβουλος της εταιρείας που κατέταξε την John Deere ανάμεσα στις πολυτιμότερες, Charles Trevail, ανέφερε χαρακτηριστικά πώς οι μπράντες που κερδίζουν έδαφος γρηγορότερα, έχοντας διανύσει ήδη μια δεκαετία μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, είναι εκείνες που διαισθάνονται τις ανάγκες των πελατών και κάνουν υποδειγματικές κινήσεις ευγνωμοσύνης για να ευχαριστήσουν τους πελάτες που εμπιστεύονται τις εκάστοτε εταιρείες.

Τα αποτελέσματα που εξάγονται κάθε χρόνο, σύμφωνα με την εταιρεία Interbrand, βασίζονται σε τρεις βασικούς παράγοντες: στην οικονομική απόδοση της κάθε εταιρείας, το κατά πόσον το εμπορικό σήμα επηρεάζει τον καταναλωτή ώστε να πάρει τη μία ή την άλλη απόφαση για να κάνει κάποια αγορά και, φυσικά, η δύναμη που διαθέτουν οι εταιρείες ώστε να καταφέρουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των πελατών, αυξάνοντας τη συνεχή ζήτηση για τα προϊόντα.

Αυτό σημαίνει ότι το εμπορικό σήμα έχει βαρύνουσα σημασία και μετράει περισσότερο από την τιμή ή το πόσο εύχρηστο είναι ένα προϊόν. «Αυτή η αναγνώριση είναι αποτέλεσμα της δουλειάς με αφοσίωση που κάνουν καθημερινά οι 70.000 υπάλληλοι της John Deere παγκοσμίως, για να εξασφαλίσουν στο ακέραιο ότι κάθε προϊόν θα διαθέτει υψηλή ποιότητα, ως καινοτόμο εργαλείο για κάθε πελάτη», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Deere & Company, Samuel R. Allen.



Αξίζει να σημειώσουμε, τέλος, ότι η αμερικανική εταιρεία κατασκευής γεωργικών μηχανημάτων βρίσκεται στην λίστα της Interbrand από το 2011. Για φέτος, στη πρώτη τριάδα βρέθηκαν οι Apple(214,5 δισ. δολάρια), Google(155,5 δισ. δολάρια) και Amazon(100,8 δισ. δολάρια). Μάλιστα ο κλάδος που εμφανίζει ανάπτυξη και μάλιστα με υψηλό ποσοστό 42%, όσον αφορά τις δραστηριότητες, είναι αυτός της υψηλής ραπτικής και των ειδών πολυτελείας, με συνολική αξία 105,8 δισ. δολάρια.

Πέραν των Gucci και Louis Vuitton, άλλες εταιρείες στον κατάλογο είναι οι Tiffany, Burberry, Dior, Hermes, αλλά και η Chanel. Η Interbrand είναι η πρώτη εταιρεία στο είδος της που πιστοποιήθηκε από τις απαιτήσεις της διεθνούς οργάνωσης για την νομισματική αποτίμηση των εμπορικών σημάτων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία