BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ακρίβεια και στις πλαγιές πετυχαίνει ο λιπασματοδιανομέας της Kverneland

Εξοπλισμένος με αισθητήρες ακριβείας, ο Exacta CL Geospread της Kverneland υπόσχεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση κόστους όσο το μέγεθος του χωραφιού είναι μικρότερο.

KV-Exacta-TL-GEOspread-025

Βασίλης Σοφός

384
0

Ο λιπασματοδιανομέας της εταιρείας Kverneland CL Geospread ν διατίθεται με δοχεία από 1.100 έως 2.450 λίτρα και ταξινομείται στη μέση κατηγορία ως προς την δυνατότητα διανομής απευθυνόμενος σε αγρότες και κτηνοτρόφους. Το σύστημα Geospread στο μεσαίο μοντέλο του λιπασματοδιανομέα με ζυγιστικό, καθιστά δυνατή την χειροκίνητη ή την αυτόματη ρύθμιση του πλάτους εργασίας γρήγορα και με ακρίβεια χάρη στο πρωτόκολλο του τερματικού ISOBUS.

Με βάση τα προηγούμενα, τα σύνορα των χωραφιών, τα κεφαλάρια και τα δεδομένα των εργασιών, το αυτόματο σύστημα των τμημάτων του διανομέα ρυθμίζει το πλάτος εργασίας και το σύστημα δοσολογίας μέσω GPS για τέλεια επικάλυψη και κάλυψη με την ελάχιστη δοσολογία.

Έτσι επιτυγχάνεται οικονομία στο λίπασμα κατά 5-10%, σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία. Για παράδειγμα, αν ο χειριστής οδηγά σε σφήνα ή ακανόνιστο σχήμα χωραφιού, ο Geospread θα αρχίσει να ρυθμίζει το πλάτος εργασίας βήμα-βήμα. Δεν χρειάζεται να αλλάξουν οι ρυθμίσεις του διανομέα ή του τερματικού ISOBUS.

Το πλάτος εργασίας του διανομέα  Kverneland Exacta CL Geospread είναι χωρισμένο σε 14, το πολύ, τμήματα των δύο μέτρων απόστασης το καθένα. Διατηρώντας σταθερές τις στροφές (RPM) του δίσκου και ρυθμίζοντας με ακρίβεια το σημείο ρίψης, το σύστημα Geospread επιτρέπει στον διανομέα να απενεργοποιεί με ακρίβεια μεταξύ τους τα τμήματα, από την μια πλευρά στην άλλη, μέχρι να φτάσει στο εξωτερικό τμήμα της ακτίνας ρίψης στο κεφαλάρι του χωραφιού, για παράδειγμα.

Αυτό σημαίνει ότι τα μικρά τμήματα των δύο μέτρων πλάτους μπορούν να μετακινηθούν μέσα – έξω και αντιστρόφως για να διατηρήσουν στο ελάχιστο την επικάλυψη και να εξοικονομήσουν με αυτόν τον τρόπο λίπασμα.

Επειδή στο σύστημα Geospread, η σχετική εξοικονόμιση του κόστους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν το μέσο μέγεθος του χωραφιού είναι μικρότερο, η Kverneland υποστηρίζει ότι ο Exacta CL Geospread μπορεί να είναι ο ιδανικότερος διανομέας λιπασμάτων για διαφορετικούς τύπους γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Το RO-M Geospread είναι εξοπλισμένο με κυψέλες φορτίου 4x2 τόνων και έναν αισθητήρα αναφοράς που εξασφαλίζει μέγιστη ακρίβεια διασποράς, ακόμη και σε πλαγιές.

Ένα καινοτόμο σύστημα μετάδοσης της κίνησης στους δίσκους διασποράς εξασφαλίζει ήπια ανάδευση του λιπάσματος, λόγω του αργού περιστρεφόμενου συστήματος ανάδευσης, το οποίο γυρίζει στο 15% της ταχύτητας του δίσκου διασποράς.

Να σημειωθεί πως ο έλεγχος και οι ρυθμίσεις του λιπασματοδιανομέα Kverneland Exacta CL Geospread μπορεί να γίνει με τα control Isomatch Tellus GO και Isomatch Tellus Pro.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία