BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πανεπιστημιακό τμήμα για τα σύγχρονα αγροτικά μηχανήματα

Να ληφθεί υπόψη και η δημιουργία τμημάτων σχετικών με την επισκευή, συντήρηση και χειρισμό των σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων στην αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ που επίκειται, εισηγήθηκε ο ΣΕΑΜ σε συνάντησή του με την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου.

mastoras-trakter

Γιώργος Κοντονής

62
0

Παράλληλα από τον Σύνδεσμο κατά τη συνάντηση γνωριμίας με την υφυπουργό, τέθηκαν τα πάγια ζητήματα απογραφής των τρακτέρ, τεχνικού ελέγχου, αλλά και εκπαίδευσης στα γεωργικά μηχανήματα, μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Ο πρόεδρος ΣΕΑΜ Σάββας Μπαλουκτσής, η διευθύντρια ΣΕΑΜ
Κατερίνα Σκαρλάτου και ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου
Παναγιώτης Κατσαρός στη συνάντησή τους με την κα. Τελιγιορίδου.

Συγκεκριμένα, στο σχετικό δελτίο τύπου ο ΣΕΑΜ αναφέρει:

Παρόλο το βαρύ κλίμα και την απογοήτευση που είχε δημιουργηθεί από την συνάντηση που προηγήθηκε στην διαχειριστική αρχή και την Γενική Γραμματεία του ΥΠΑΑΤ, λόγω της αρνητικής εξέλιξης στα Σχέδια Βελτίωσης, η αντιπροσωπεία του ΣΕΑΜ που αποτελείτο από τον Πρόεδρο κ. Σ. Μπαλουκτσή, τον Γεν. Γραμματέα κ. Παν. Κατσαρό και την Διευθύντρια κα Κ. Σκαρλάτου είχε εποικοδομητική συνάντηση γνωριμίας με την νέα Υφυπουργό κα Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η κυρία Υφυπουργός υποσχέθηκε να δει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με τα Σχέδια Βελτίωσης και να βοηθήσει όπου επιτρέπουν οι αρμοδιότητές της.

Πιο συγκεκριμένα, έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και για τα υπόλοιπα προβλήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους του ΣΕΑΜ, όπως είναι η απογραφή των γεωργικών ελκυστήρων, ο τεχνικός έλεγχος, αλλά και η εκπαίδευση στα γεωργικά μηχανήματα, μέσω των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων. Ειδικά για το τελευταίο, η κυρία Τελιγιορίδου υποσχέθηκε να κάνει σχετική εισήγηση στον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου, προκειμένου στην αναδιάρθρωση των ΑΕΙ και ΤΕΙ που επίκειται, να ληφθεί υπόψη και η δημιουργία τμημάτων σχετικών με την επισκευή, συντήρηση και χειρισμό των σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων.

Οι δύο πλευρές έδειξαν ότι συμφωνούν με την ανάγκη που υπάρχει για ανάπτυξη της εκμηχάνισης στην ελληνική γεωργία, κάτι που πρέπει πρωτίστως να περάσει μέσα από την Παιδεία, ενώ οι εκπρόσωποι του ΣΕΑΜ μετέφεραν στην κυρία Υφυπουργό την πάγια πρόθεση των μελών του Συνδέσμου για δωρεάν προσφορά μηχανημάτων και εξοπλισμού, στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της πατρίδας μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία