BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η πρώτη εξάσειρη για μπάλες βαμβακοσυλλεκτική, έδωσε δείγμα γραφής στον θεσσαλικό κάμπο

Ποδαρικό στην Ελλάδα, µε επίσηµη πρώτη επίδειξη στα βαµβακοχώραφα της Φαλάνης στη Λάρισα, έκανε η εντυπωσιακή βαµβακοσυλλεκτική µηχανή 7760 της John Deere το µεσηµέρι της Τετάρτης 10 Οκτωβρίου, κάνοντας τους παρευρισκόµενους να µιλούν µε ενθουσιασµό για νέα εποχή στη βαµβακοκαλλιέργεια της χώρας. Η Agrenda ήταν εκεί, καταγράφοντας εικόνες και συναισθήµατα αυτής της νέας, ελπιδοφόρας σύµφωνα µε πολλούς εποχής.

2-John-Deere

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

748
0

«Πρωτοπορούµε ξανά, καθώς για πρώτη φορά συλλέγονται έξι σειρές βαµβακιού και αµέσως συσκευάζονται σε µπάλα», αναφέρει στην Αgrenda ο πρόεδρος του ∆.Σ. και διευθύνων σύµβουλος της Agrotech S.A. Μποζατζίδης-Μητσιολίδης ΑΕ, Χριστόδουλος Μποζατζίδης από τον δοκιµαστικό αγρό του βαµβακοκαλλιεργητή Παύλου Παπακωνσταντίνου. «Στόχος της σηµερινής µας επίδειξης, υπογραµµίζει ο κ. Μποζατζίδης, είναι να δώσουµε το στίγµα που επικρατεί παγκοσµίως γύρω από τη συλλογή βάµβακος και για το λόγο αυτό καλέσαµε σε πρώτη φάση τους πελάτες της εταιρείας µας, που τυγχάνει να είναι µεγάλοι βαµβακοπαραγωγοί περιοχών της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης».

Πρώτη στη Φαλάνη

Η Agrotech επέλεξε να αρχίσει τη σειρά επιδείξεων της βαµβακοσυλλεκτικής µηχανής 7760 της John Deere στη Φαλάνη Λάρισας, καθώς εδώ η σεζόν ξεκινά πιο νωρίς. «Είµαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι για το δυνατό µηχάνηµα τελευταίας τεχνολογίας που φέραµε, αφού τα τελευταία χρόνια έχουµε άνοδο της βαµβακοκαλλιέργειας στη χώρα µας. Κατά γενική οµολογία, σήµερα το βαµβάκι δίνει καλύτερο εισόδηµα από τις άλλες αροτραιές καλλιέργειες», ανέφερε ο κ. Μποζατζίδης.

Στο χωράφι βρισκόταν ένα ειδικά εξειδικευµένο κλιµάκιο από την John Deere, που αποτελούνταν από τους Maxim Zaitsev Αντιπρόσωπο Πωλήσεων στην υποστήριξη Πελατών και Προϊόντων John Deere International, Kulkarni Amar, σχεδιαστή Προϊόντων John Deere στο Τµήµα Specialty Harvesting Market, Zey Roger Global Εµπορικό ∆ιευθυντή John Deere στο τµήµα Specialty Harvesting Cotton και Hailstone David, εκπρόσωπο Πωλήσεων John Deere International, των οποίων η προσφορά σε εµπειρία, γνώση και τεχνική υποστήριξη είναι ανεκτίµητη.

Η βαµβακοσυλλεκτική της επίδειξης ήταν η 7760 που κατασκεύασε η εταιρεία το 2009, αναφέρει στην Αgrenda ο κ. Zey και ως σήµερα έχει πωληθεί σε 12 χώρες, µε πρώτες που απόλαυσαν τη νέα τεχνολογία της οι ΗΠΑ, η Αυστραλία και η Βραζιλία.

 Το µηχανήµα αυτό είναι εξοπλισµένο µε κινητήρα Power Tech Plus Engine µε έξι κυλίνδρους, κυβισµό  13.5 λίτρων, ισχύς 500 ίππους, αριθµό σειρών έξι, δεξαµενή καυσίµου 1.098 λίτρων, δεξαµενή νερού για καθαρισµό αδραχτιών 1.325 λίτρων, δεξαµενή λιπαντικού 288 λίτρων και τύπο συλλεκτικού PRO 16  (16 µπάρες). Η 7760 της John Deere είναι έπισης εφοδιασµένη µε ένα εντελώς πρωτοπόρο  τυλιχτικό σύστηµα το οποίο επεξεργάζεται το συλλεγόµενο βαµβάκι, το συµπιέζει και το βγάζει στο χωράφι ή σε καρότσα µε την µορφή µπάλας. «Το αµέσως επόµενο σχέδιό µας είναι να την κατασκευάσουµε πιο µικρή και ευέλικτη στους αγροτικούς δρόµους», συµπλήρωσε ο κ. Zey.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Beer and Brunch

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία