BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα πατέντα κοπής στις δισκοσβάρνες ανέπτυξε η Lemken

Ο OptiDisc 25, τονίζει η Lemken, αποτελεί έναν αρκετά ευέλικτο συνδυασμό για αρόσιμες καλλιέργειες.

lemken_1NEW

Βασίλης Σοφός

10
0

Οι διπλοί δίσκοι κοπής στη νέα μπάρα κοπής φέρουν ρουλεμάν ανάρτησης τα οποία ,σύμφωνα με την εταιρεία, δεν χρειάζονται καμία συντήρηση και έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η κατασκευάστρια αναφέρει επίσης πως το γεγονός ότι η ρύθμιση της ράβδου γίνεται ανεξάρτητα από τη ρύθμιση του ελέγχου βάθους του κυλίνδρου εγγυάται την ακριβή τοποθέτηση σπόρων ακόμη και όταν το τρακτέρ κινείται με μεγαλύτερες ταχύτητες από τις συνηθισμένες.

Η πίεση της ράβδου μπορεί να ρυθμιστεί είτε μηχανικά(μέχρι 45 κιλά πίεση) είτε υδραυλικά( μέχρι 70 κιλά πίεση) μέσα από την καμπίνα του τρακτέρ.

Το OptiDisc 25 διαθέτει επίσης και μια ελεγχόμενη μονάδα μέτρησης που δίνει τη δυνατότητα για πολλές ρυθμίσεις της τροχιάς κίνησης. Αυτό επιτυγχάνεται με τη βοήθεια δύο δακτυλίων που βρίσκονται ο ένας επάνω στον άλλον στις κεφαλές των διανομέων και τοποθετημένοι επάνω στη ράβδο.

Ο κάτω δακτύλιος χρησιμοποιείται για κανονική διάτρηση και με το υδραυλικό μπλοκάρισμα ορισμένων από τις εξόδους του πάνω δακτυλίου τα κενά μπορούν να παραμετροποιηθούν. Ακόμη, οι αριθμοί σειρών για το πλάτος και τη γραμμή τροχιάς μπορούν να τροποποιηθούν, απλά αλλάζοντας την κασέτα στο διανομέα. Η νέα ράβδος κοπής θα είναι διαθέσιμη ως αναδιπλούμενη με πλάτος εργασίας 4 μέτρα ή 4,5 μέτρα μέσα στο 2019.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία