Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Κοιτά το μέλλον της γεωργίας ο «Σκορπιός» του Κοβάτλι

Εμπνευσμένος από την ευελιξία που προσφέρει ο σκορπιός, το ζώο που από τη φύση του έχει ιδιαίτερες κινητικές ικανότητες, δείχνει να είναι ο Καλήλ Κοβάτλι, ο σχεδιαστής του συγκεκριμένου αγροτικού μηχανήματος.

scorpion_tractor_layout

Βασίλης Σοφός

0
0

Όπως φαίνεται, ο Κοβάτλι είναι έτοιμος για τον διαγωνισμό σχεδίου και καινοτομίας που κάθε χρόνο η κατασκευάστρια γεωργικών μηχανημάτων Valtra διοργανώνει για να τιμήσει τις πρωτότυπες ιδέες στο τομέα της γεωργίας. Εμείς ας το ονομάσουμε τρακτέρ, ο σχεδιαστής του όμως το φαντάστηκε σίγουρα ως κάτι παραπάνω από ένα «απλό» τρακτέρ.

Όπως ακριβώς ο σκορπιός με τα οκτώ πόδια του αποκτά μεγάλη ευελιξία, έτσι και το συγκεκριμένο τρακτέρ είναι σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να δεχτεί στο «σασί» του πολλά μηχανήματα, αφού διαθέτει τις κατάλληλες υποδοχείς γύρω του.

Μπορούν λοιπόν να προσαρμοστούν συμμετρικά πολλά μηχανήματα επάνω στο τρακτέρ, αυξάνοντας απευθείας τη λειτουργικότητα του τρακτέρ, όπως είναι προφανές. Μπορεί να σπείρει, να καλλιεργήσει, να αναζωογονήσει και να εκτελέσει ακόμη περισσότερες εργασίες από τη στιγμή που το εκάστοτε αρθρωτό εξάρτημα μπει στη θέση του.Αν συνυπολογίσουμε στα παραπάνω όλα τα σύγχρονα βοηθήματα που τα σημερινά τρακτέρ διαθέτουν και σίγουρα έχουν «προβλεφθεί» και για το παραπάνω μηχάνημα, τότε καταλαβαίνουμε ότι η ευκολία χρήσης και η ασφάλεια προς όφελος του χειριστή και της καλλιέργειάς του στο μέλλον θα αποτελεί πρώτο και κύριο στόχο των βιομηχανιών κατασκευής τρακτέρ.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία