BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Γεωργία ακριβείας με τεχνολογία Agrotech στον Αμπελώνα Λάρισας

Eντυπωσιακή επίδειξη των πρωτοποριακών για τα ελληνικά δεδοµένα συστηµάτων αυτόµατης καθοδήγησης και αυτόµατου ελέγχου παρελκοµένων πραγµατοποίησε την ∆ευτέρα 5 Νοεµβρίου η Agrotech S.A. στον Αµπελώνα Λάρισας, µε δεκάδες αγρότες, γεωπόνους, συνεταιριστές, επιχειρηµατίες, αλλά και πολιτικά πρόσωπα να µιλούν για δυνατά εργαλεία στα χέρια του παραγωγού και για την επόµενη µέρα της γεωργίας ακριβείας που θα αναβαθµίσει το πρόσωπο της ελληνικής υπαίθρου.

2-Karaiskos-Mpozatzidis

Βασιλική Πασχάλη-Τσαντοπούλου

27
0

Σε συνεργασία µε τον αγρότη Ευάγγελο Θώδα, ο οποίος παραχώρησε αγροτεµάχιό του, η εταιρεία διοργάνωσε την εκδήλωση µε κύριο στόχο την ενηµέρωση του παραγωγού, ενώ παράλληλα παρουσιάστηκαν οι τρόποι για µεγαλύτερη µείωση του κόστους µέσα από την χρήση έξυπνων συστηµάτων σε συνδυασµό µε την εφαρµογή µεθόδων γεωργίας ακριβείας. Επιπλέον, πλήθος κόσµου είχε την ευκαιρία να δοκιµάσει την µεταβλητή λίπανση µέσα από το John Deere 7290R και του λιπασµατοδιανοµέα Rauch Axis H 30.2, την µεταβλητή πυκνότητα φύτευσης µε το John Deere 6125R και την πνευµατική σπαρτική Monosem ng Plus, τον µεταβλητό ψεκασµό µε John Deere 7530 Premium και το ψεκαστικό Hardi Master 1500lt, το John Deere 6530 Premium µε άροτρο Maschio Unico M, καθώς και το νέο τρακτέρ της σειράς 5E µε καλλιεργητή της εταιρείας “Υιοί ∆. ∆εληβελιώτη και Σια ΟΕ”.

Οι αριθµοί µίλησαν από µόνοι τους

Τα µηχανήµατα ακολουθούσαν ευθείες γραµµές µε άψογη ακρίβεια στο χωράφι και σε αυτές τις ευθείες γραµµές εφαρµόστηκε ο ψεκασµός, η ρίψη του λιπάσµατος και του σπόρου. Σύµφωνα µε την εταιρεία, µε αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται οµοιόµορφη ανάπτυξη των καλλιεργειών σε όλη την έκτασή τους και βελτίωση της παραγωγής η οποία αυξάνεται σηµαντικά µε αντίστοιχη µείωση του κόστους της.

Στις επιδείξεις στο χωράφι οι παρευρισκόµενοι γνώρισαν και οδήγησαν µηχανήµατα, όπως το John Deere 7290R που διαθέτει κινητήρα 9L τεχνολογίας PSS µε διπλό αεροσυµπιεστή, τον λιπασµατοδιανοµέα Rauch Axis H, που έχει την δυνατότητα ρύθµισης της ροής του λιπάσµατος, την πνευµατική σπαρτική ακριβείας Monosem ng Plus και τέλος το ψεκαστικό της Hardi Master1500lt. Εφαρµόζοντας τα παραπάνω, ο Έλληνας αγρότης έχει την ευκαιρία να εξοικονοµήσει χρήµατα, καθώς εφαρµόζεται η κατάλληλη ποσότητα σπόρων, νερού, λιπάσµατος κ.α. στην κατάλληλη περιοχή ώστε να µεγιστοποιηθεί η παραγωγικότητα του χωραφιού. Επιπροσθέτως, µειώνει αισθητά τον χρόνο εργασίας, την υποβάθµιση του εδάφους, το νερό άρδευσης έως και 18%, την αζωτούχα λίπανση έως 35%, τα φυτοφάρµακα έως 62%, ενώ επιπλέον, υπάρχει µεγάλη εξοικονόµηση καυσίµου, οµοιόµορφη ανάπτυξη της καλλιέργειας, βελτιστοποίηση της ποιότητας του παραγόµενου προϊόντος µε πιθανή αύξηση παραγωγής έως 27%. Ο κόσµος µίλησε µε τους εκπροσώπους της εταιρείας, λαµβάνοντας άµεσες λύσεις-απαντήσεις σχετικά µε τη χρήση των εργαλείων.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί στα περίπτερα το Σάββατο 10 Νοεμβρίου

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία