BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Συμβουλές φροντίδας στη Γεωργία Ακριβείας από την Agrotech

Η σπατάλη των πόρων στο χωράφι αποδυναμώνει τους αγρότες και έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των εδαφών, των υπόγειων υδροφορέων αλλά και τη μείωση της παραγωγής και της ποιότητας των προϊόντων. Τα εργαλεία της Agrotech δίνουν τις λύσεις.

R4C009525_RRD_f

Βασίλης Σοφός

100
0

Το εξειδικευμένο τμήμα Γεωργίας Ακριβείας της Agrotech S.A. – John Deere με το άρτια καταρτισμένο προσωπικό που διαθέτει για πρώτη φορά στην Ελλάδα έρχεται να βοηθήσει τους αγρότες να παράξουν ποιοτικότερα και με μεγαλύτερο κέρδος προϊόντα.

Μετά από ενδελεχή έρευνα σε συνεργασία με Αμερικανούς και Ευρωπαίους επιστήμονες αλλά και με την μακροχρόνια εμπειρία του προσωπικού της, η Agrotech S.A. – John Deere παρουσιάζει τις νέες υπηρεσίες Γεωργίας Ακριβείας: Aποστράγγιση με δορυφόρους ραντάρ: Με τη χρήση δορυφόρων ραντάρ δημιουργείται το ανάγλυφο κάθε καλλιέργειας όπου βοηθά στον εντοπισμό του υδρογραφικού δικτύου της, δηλαδή τις βέλτιστες θέσεις επιφανειακής απορροής των υδάτων σε περιοχές με προβλήματα αποστράγγισης αλλά και με προβλήματα αλατότητας.



Έτσι το έδαφος οξυγονώνεται επαρκώς, βελτιώνει τη σύστασή του και εκτοπίζει τα βλαβερά άλατα. Το προϊόν είναι ένας ψηφιακός χάρτης που διαβάζεται εύκολα από τις οθόνες της John Deere είτε από smartphones και βοηθά στον εντοπισμό βέλτιστων τοποθεσιών για τη διάνοιξη αυλακιών αποστράγγισης.

Συμβουλές εδαφοβελτιωτικών: Στην υπηρεσία αυτή η Agrotech παρέχει ψηφιακό χάρτη με τις ζώνες κάθε αγροτεμαχίου οι οποίες έχουν καθοριστεί από επεξεργασία δορυφορικών εικόνων.

Οι ζώνες αυτές κατευθύνουν τους αγρότες για να πάρουν στοχευμένα δείγματα εδάφους από τις σωστές θέσεις. Μετά την επεξεργασία των δειγμάτων υπολογίζονται οι ποσότητες εδαφοβελτιωτικού ανά ζώνη.

Ο χάρτης διαβάζεται εύκολα από την οθόνη του τρακτέρ και μέσω της επικοινωνίας με το λιπασματοδιανομέα εφαρμόζει αυτόματα το εδαφοβελτιωτικό.

Επίσης, ο παραγωγός μπορεί να επιλέξει να εφαρμόσει τη συμβουλή εδαφοβελτιωτικού χωρίς ζώνες. Βασική λίπανση με τη χρήση δορυφόρων, χαρτών παραγωγής και εδαφολογικής ανάλυσης: Στην υπηρεσία αυτή χρησιμοποιούνται δορυφορικές εικόνες είτε χάρτες παραγωγής για να κάνουν ζωνοποίηση του αγροτεμαχίου.

Στη συνέχεια αφού ανιχνευτούν με ακρίβεια τα προβλήματα του αγροτεμαχίου γίνεται με ή χωρίς εδαφολογική ανάλυση να οριστούν οι σωστές ποσότητες λιπάσματος ανά ζώνη.

Άρδευση με θερμική χαρτογράφηση και μετεωρολογικά δεδομένα: Με την υπηρεσία αυτή παρατηρείται το υδατικό στρες της καλλιέργειας.

Η μελέτη της θερμοκρασίας των φύλλων και του εδάφους γίνεται με τη χρήση δορυφόρων. Έπειτα παράγεται ένας ψηφιακός χάρτης με τις ζώνες που χρειάζονται περισσότερο ή λιγότερο νερό.

Ο χάρτης αυτός μπορεί να εισαχθεί σε ένα smartphone για να γίνει πιο εύκολος ο εντοπισμός των περιοχών αυτών και να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα άρδευσης.

Επιπλέον, με τη παρουσία μετεωρολογικού σταθμού συνδυάζονται μετεωρολογικά και δορυφορικά δεδομένα για να υπολογιστεί με ακρίβεια το νερό άρδευσης που απαιτείται σε κάθε ζώνη.

Επιφανειακή λίπανση αζώτου με τη χρήση δορυφόρων: Σε αυτή την υπηρεσία πραγματοποιείται η επεξεργασία δορυφορικών δεδομένων όπου αναλύονται οι ανάγκες των φυτών σε άζωτο. Στη συνέχεια παρέχουμε έναν ψηφιακό χάρτη με διαφορετική ποσότητα λιπάσματος για κάθε ζώνη.

Έτσι επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη ανάπτυξη της καλλιέργειας μέσα από τη διόρθωση των προβληματικών περιοχών της. Ο χάρτης διαβάζεται εύκολα από την οθόνη του τρακτέρ και μέσω της επικοινωνίας με το λιπασματοδιανομέα εφαρμόζει αυτόματα μεταβλητή λίπανση.

Αναλυτικοί χάρτες ζωνών: Οι αναλυτικοί χάρτες ζωνών του αγροτεμαχίου δημιουργούνται με τη χρήση δορυφορικών εικόνων, χαρτών παραγωγής ή και από επίγειες μετρήσεις.

Οι ζώνες αυτές υποδεικνύουν τις περιοχές που χρειάζονται περισσότερη ή λιγότερη λίπανση και μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για τη σπορά σε διαφορετικές πυκνότητες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία