BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το νέο της ελαστικό για τρακτέρ παρουσίασε η Bridgestone στην EIMA 2018

Το ολοκαίνουργιο Bridgestone VX-Tractor είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα αγροτικών ελαστικών της εταιρείας που γέμισε το περίπτερο της Bridgestone στη διεθνή έκθεση αγροτικών μηχανημάτων EIMA 2018.

VX-TRACTOR-_5_f

Βασίλης Σοφός

399
0

Η EIMA που έλαβε χώρα από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου στη Μπολόνια, στην Ιταλία, αποτελεί το ιδανικό μέρος για να παρουσιαστεί η ευρεία σειρά των αγροτικών ελαστικών Bridgestone και Firestone, καθώς και η τελευταία προσθήκη, το ολοκαίνουργιο Bridgestone VX-Tractor.



Από την στιγμή που η μάρκα Bridgestone δραστηριοποιήθηκε στην αγορά των κορυφαίων αγροτικών ελαστικών το 2014, τα ελαστικά διακρίθηκαν διότι συνδυάζουν την παραγωγικότητα με την αποδοτικότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα την συμπίεση του εδάφους.

Η κορυφαία πρόσφυση και έλξη, όπως τονίζει η εταιρεία, ο καινοτόμος σχεδιασμός των αυλακώσεων, η μεγαλύτερη αντίσταση στην φθορά και η αντικατάσταση του πετρελαίου στους συνδέσμους των ελαστικών με βιώσιμα φυτικά έλαια, ώθησαν τις προδιαγραφές των αγροτικών ελαστικών υψηλότερα.

«Η σειρά Bridgestone των κορυφαίων ελαστικών VX-Tractor σχεδιάστηκε για μέγιστη απόδοση τόσο στο χωράφι όσο και στο δρόμο. Συνδυάζει υψηλή χωρητικότητα φορτίου με εξαιρετική πρόσφυση και ανθεκτικότητα», λέει ο Mark Sanders, διευθυντής πωλήσεων αγροτικών ελαστικών, Bridgestone EMEA.

Σχεδιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Εξέλιξης της Bridgestone στη Ρώμη και παράγεται στις εγκαταστάσεις της Bridgestone στην Ισπανία. Με ανθεκτικό σκελετό και επιμήκεις, βαθιές αυλακώσεις, συνδυάζει την εξαιρετική έλξη με μία ιδιαίτερα μακρά διάρκεια ζωής.

Τα πρώτα ελαστικά έκαναν την εμφάνισή τους στα ράφια σε διάφορες διαστάσεις μόλις τον Οκτώβριο του 2018. Το VX-Tractor είναι μόνο ένα από τα ελαστικά που εκτίθενται στο περίπτερο της Bridgestone.

Στην EIMA παρουσιάστηκαν επίσης τα εξής μοντέλα ελαστικών:

Bridgestone VT-TRACTOR

Φτιάχτηκε για να βοηθήσει τους αγρότες να αυξήσουν την παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της συγκομιδής, διατηρώντας παράλληλα το έδαφος σε καλή κατάσταση – και συνεπώς τον βιοπορισμό τους.

Η τεχνολογία VF στην καρδιά του προϊόντος μειώνει την συμπίεση του εδάφους για καλύτερη ανάπτυξη της σοδιάς, ταχύτερη εργασία και μεγαλύτερα φορτία μεταφοράς. Και όλα αυτά με μία χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, μόνο 36 λίτρα ανά 50 εκτάρια.

Bridgestone VT-COMBINE

Ενσωματώνοντας την τεχνολογία IF CFO (Cyclic Field Operations = Κυκλική Λειτουργία σε Χωράφι) στα ελαστικά εμπρός και την τεχνολογία VF CFO στα ελαστικά πίσω, τα VT-Combine συμβάλλουν στην αύξηση της παραγωγικότητας μειώνοντας παράλληλα την συμπίεση του εδάφους.

Το προφίλ της βάσης σε σχήμα S εξασφαλίζει την αντοχή σε ακραίες συνθήκες, με μεγάλη χωρητικότητα φορτίου. Η Firestone έχει επίσης ισχυρή παρουσία στο περίπτερο της Bridgestone.

Συνώνυμη με την ισχύ και την αξιοπιστία στην αγορά αγροτικών ελαστικών για περισσότερα από 100 χρόνια, η Firestone δημιουργεί λύσεις που αυξάνουν την αποδοτικότητα και δίνουν στους αγρότες πιο βιώσιμους τρόπους εργασίας.

Με μια γενιά υψηλής ποιότητας και αξιόπιστων αγροτικών, η σειρά Firestone ανταποκρίνεται σχεδόν σε κάθε ανάγκη της Ευρωπαϊκής Αγοράς των τρακτέρ. Τα πλέον δημοφιλή ελαστικά της Firestone που κόσμησαν το περίπτερο:

Firestone Maxi Traction 65

Χρησιμοποιώντας ένα πέλμα με επιπλέον καουτσούκ στην περιοχή των μπλοκ κατά 23% σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα ελαστικών, το Maxi Traction 65 έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής με εγγυημένη κορυφαία απόδοση από την αρχή μέχρι το τέλος. Χάρη στην ευρεσιτεχνία Dual Angle Lug Design (Σχεδιασμός Αυλακώσεων Διπλής Γωνίας) της Firestone, το Maxi Traction 65 προσφέρει αξιοπιστία με κορυφαία πρόσφυση και σταθερότητα, ακόμα και στους λόφους και το βρεγμένο έδαφος.

Firestone Performer 95

Σχεδιασμένο για μηχανές ψεκασμού και γνωστό για την κορυφαία πρόσφυση και αποδοτικότητα, το Performer 95 μειώνει αποτελεσματικά το λειτουργικό κόστος.

Ενώ το περιορισμένο πλάτος του πέλματος διασφαλίζει την προστασία των καλλιεργειών και των ριζών, ο σκληρός σκελετός, ενισχυμένος από μια ισχυρή ατσάλινη ζώνη, προσφέρει μεγαλύτερη αντοχή, ακόμη και σε βαριά φορτία, και σε υψηλές ταχύτητες. Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξηθεί η παραγωγικότητα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία