BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε επενδύσεις ωθεί τη John Deere η πράσινη επανάσταση στην Αφρική

Μεγάλη ζήτηση σε αγροτικό εξοπλισμό αναμένει η εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων John Deere από την αγορά της Αφρικής, με τις προβλέψεις τις να κάνουν λόγω για αύξηση 8-10% τα επόμενα χρόνια.

John-Deere-9000-Series-SPFH-D_chrome-twin-exhaust

Βασίλης Σοφός

28
0

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, η γεωργία αντιπροσωπεύει το 60% περίπου της συνολικής απασχόλησης στην Αφρική, γεγονός που ωθεί και την John Deere στο να επενδύσει σημαντικά στις εκεί περιοχές, επεκτείνοντας τη διείσδυσή της εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Reuters, στην Αιθιοπία, το Μαλάουι, τη Μοζαμβίκη, την Τανζανία, την Ουγκάντα και τη Ζάμπια, ο κλάδος της παραγωγή τροφίμων αναμένεται να δημιουργήσει ευκαιρίες για περισσότερες θέσεις εργασίας από ό,τι η υπόλοιπη οικονομία έως το 2025.

«Η τάση προς τη παραγωγή περισσότερων τοπικών προϊόντων σε αντίθεση προς τις εισαγωγές τροφίμων, ένα επαναστατικό γεγονός των αρχών της δεκαετίας που διανύουμε, ώθησε ταυτόχρονα τους ανθρώπους σε μία άλλη επανάσταση που τιτλοφορείται ως «πράσινη επανάσταση».

Το γεγονός αυτό τονώνει και τη δυναμική της αγοράς τροφίμων στη Αφρική», αναφέρει χαρακτηριστικά Jacques Taylor, διευθύνων σύμβουλος της John Deere Ltd της Αφρικής.

Όλα τα παραπάνω έδωσαν το κίνητρο στη John Deere να αφιερωθεί στη συγκεκριμένη αγορά και κινητοποίησε την ίδια στιγμή και τους αγρότες ώστε να παράγουν περισσότερα προϊόντα λέει ο Taylor.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία