BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η επόμενη μέρα στην επεξεργασία του ελαιολάδου

Η δυναμική είσοδος των μηχανημάτων Protoreattore του ιταλικού ομίλου Pieralisi στα ελληνικά ελαιουργεία δημιουργεί ένα αρκετά εύφορο έδαφος για την ευρεία υιοθέτηση τέτοιων πρακτικών επεξεργασίας της ελιάς. Η νέα τεχνολογία μάλαξης που εφαρμόζεται από το Protoreattore εισάγει τους ελαιοπαραγωγούς στη νέα εποχή της επεξεργασίας της ελιάς.

Prot_01

Βασίλης Σοφός

212
0

Η μάλαξη είναι μια απαραίτητη διαδικασία για την εξαγωγή του ελαιολάδου αλλά εμπεριέχει και κινδύνους για την ποιότητα του τελικού προϊόντος διότι βασίζεται σε δύο παράγοντες που αποτελούν και εχθρούς της ποιότητας: Τη θερμοκρασία και το οξυγόνο του αέρα (οξειδώσεις).

Ο Protoreattore του ιταλικού ομίλου Pieralisi αποτελεί το μέλλον στη διαδικασία προετοιμασίας της ελαιοζύμης, που θα αντικαταστήσει πολύ σύντομα τους κλασικούς μαλακτήρες, όπως αναφέρει η εταιρεία αλλά και όλοι οι ελαιουργοί που ήδη χρησιμοποιούν αυτή την τεχνολογία.

Η Pieralisi, δραστηριοποιούμενη στην Ελλάδα σε εξοπλισμούς ελαιοτριβείων με πλήρη γκάμα μηχανημάτων και για περισσότερα από 40 χρόνια, είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής παγκοσμίως στο συγκεκριμένο αντικείμενο και συνεχώς εισάγει πρωτοπόρες τεχνολογίες με σταθερή προσήλωση στο δίπολο «καλύτερο και περισσότερο ελαιόλαδο».

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό Eλαίας Καρπός «EL» που κυκλοφορεί.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία