BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η ιδέα της κάθετης γεωργίας νικά στο διαγωνισμό της Valtra

Μια αυστριακή ομάδα είναι για φέτος ο νικητής στο διαγωνισμό Valtra Design Challenge, σχεδιάζοντας το φουτουριστικό όχημα για εργασίες κάθετης γεωργίας.

vertical_farming

Βασίλης Σοφός

24
0

Η κριτική επιτροπή εκθείασε τόσο το σχεδιασμό του οχήματος όσο και της ιδέας που το συνοδεύει, της κάθετης γεωργίας.

Η νικήτρια ομάδα που αποτελείτο από τους Benjamin Miller, Jack Morris και Alireza Saeedi, ανέπτυξε το πρότζεκτ κποιτάζοντας σχεδόν 10 χρόνια μπροστά, στο μέλλον των οχημάτων και της σύγχρονής καλλιέργειας.


Τη δεύτερη θέση κατέκτησε μια άλλη ομάδα από τη Βραζιλία για το V-Icon και την τρίτη μια πολωνική ομάδα με σχεδιαστή τον Tomasz Miłosz. Πολύ καλές κριτικές απέσπασε όμως μια φινλανδική και μια γερμανική ομάδα σχεδιαστών για τα κόνσεπτ Phantom και Centaur.

«Ξεκινήσαμε το διαγωνισμό για να γνωστοποιήσουμε και να ευαισθητοποιήσουμε τη κοινωνία σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στη γεωργία», δήλωσε ο επικεφαλής της κριτικής επιτροπής και μάνατζερ βιομηχανικής σχεδίασης και εμπειρίας χρήστη της Valtra, Kimmo Wihinen.

Ο φετινός διαγωνισμός, που διεξάγεται για δεύτερη φορά, είχε 107 συμμετοχές από 31 διαφορετικές χώρες. Οι νικητές έλαβαν ένα έπαθλο των 10.000 ευρώ, με τη Valtra να δηλώνει με αισιοδοξία ότι εργάζεται για την διοργάνωση του επόμενου διαγωνισμού, το 2019.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία