BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Φούσκωμα ελαστικού σε ένα λεπτό

Η γαλλική εταιρεία Sodijantes Industrie απέσπασε βραβείο καινοτομίας ενόψει της SIMA 2018, αφού ανέπτυξε ένα πρωτοποριακό σύστημα πλήρωσης αέρα στα ελαστικά των τρακτέρ.

solijantes_1

Βασίλης Σοφός

62
0

Ο καινοτόμος σχεδιασμός και η λειτουργικότητα του «Tank Air Wheel», δηλαδή του συστήματος της δεξαμενής πλήρωσης αέρα στα ελαστικά των τρακτέρ, ήταν οι κύριοι λόγοι που έκαναν την γαλλική εταιρεία Sodijantes Industrie να κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα βραβεία Sima Innovation Awards ( βραβεία καινοτομιών) ενόψει της έκθεσης SIMA 2018.



Το συγκεκριμένο σύστημα λειτουργεί είτε με ενσωματωμένο συμπιεστή -σε τρακτέρ με αερόφρενα - είτε με εξωτερικό συμπιεστή.

Αυτό που κάνει τη πατέντα αυτή να ξεχωρίζει είναι το γεγονός ότι το σύστημα συμπίεσης είναι ενσωματωμένο απευθείας στο χείλος της ζάντας του κάθε ελαστικού, παρέχοντας μέγιστη πίεση 6 bar.

Όπως λέει η εταιρεία, με τη βοήθεια του Tank Air Wheel το ελαστικό μπορεί να φουσκώσει σε μόλις ένα λεπτό.

Η Sodijantes υπόσχεται ότι το σύστημα εξασφαλίζει εξοικονόμηση στη κατανάλωση καυσίμου του τρακτέρ κατά 20% και παράλληλα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα ελαστικά που φτάνει ακόμη και το 50%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία