BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η μεγαλύτερη Grimme για συγκομιδή

Με κάδο χωρητικότητας 8 τόνων και τρεις διαχωριστές, η μηχανή συγκομιδής Evo 280 μπορεί να δουλέψει το ίδιο καλά όχι μόνο για τη πατάτα αλλά και για καρότα και κρεμμύδια.

grimme_site_2

Βασίλης Σοφός

75
0

Στην εκδήλωση Grimme Technica η εταιρεία παρουσίασε έναν από τους μεγαλύτερους συγκομιστές πατάτας στην αγορά. Εξωτερικά μοιράζεται αρκετά μέρη από το μοντέλο Evo 290 με τη παγίδα χωρητικότητας των 9 τόνων, που παρουσιάστηκε πέρυσι. Περνώντας στα εσώτερα όμως, η Grimme λέει ότι έχει αναβαθμίσει το Evo 280, που είχε ως βάση τη σειρά SE.

Μοιράζεται τεχνολογίες με το SE 150-60, διαθέτοντας όμως έναν τρίτο μεγαλύτερο κάδο, μεγαλύτερο χώρο κοσκινίσματος και ισχυρότερους διαχωριστές. Η πρώτη περιοχή κοσκινίσματος είναι κατά 16% υψηλότερη από την SE 150-60.

Επίσης το αυξημένο είναι και το πλάτος του πρώτου και δεύτερου διαχωριστή που σύμφωνα με την κατασκευάστρια έχει μεγαλώσει κατά 15% και κατά 78% αντίστοιχα.

Ο τρίτος διαχωριστής είναι είτε τύπου ClodSep για δύσκολες συνθήκες είτε τύπου EasySep για ευκολότερες εργασίες διαχωρισμού.

Η Grimme έχει ενσωματώσει ένα προαιρετικά διαθέσιμο σύστημα Speedtronic, το οποίο προσαρμόζει αυτόματα την ταχύτητα των διαχωριστών και του τραπέζι συλλογής ανάλογα με τις συνθήκες συγκομιδής.

Η πλατφόρμα συλλογής έχει τώρα χώρο για 6 αντί για 4 άτομα με το τραπέζι συλλογής να είναι φάρδους 1,10 μέτρων.

Οι τηλεσκοπικοί άξονες φτάνουν τα 3,5 μέτρα, έχοντας αυξημένη σταθερότητα με το Evo 280 να έχει πλάτος ακριβώς 3 μέτρα.

Τέλος, το μοντέλο έρχεται με στάνταρτ σύστημα αυτόματου κεντραρίσματος και ισοστάθμισης και τα ελαστικά που φοράει είναι διαστάσεων 850/50 R30.5.

Ο έλεγχος του μηχανήματος γίνεται μέσω του CCI 50 ή του νέου τερματικού CCI 1200 με οθόνη 12,1 ιντσών, σε συνδυασμό με το ISObus.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία