Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το ένα μετά το άλλο κερδίζει τα βραβεία το New Holland που κινείται με βιομεθάνιο

Το «New Holland Agriculture Methane Powered Concept Tractor» είναι το πρωτότυπο τρακτέρ της New Holland που κινείται με βιομεθάνιο, το οποίο παράγεται από υπολείμματα καλλιεργειών και απόβλητα από καλλιέργειες ενεργειακών καλλιεργειών, με αποτέλεσμα σχεδόν μηδενικές εκπομπές CO2.

NH_METHANE_2

Βασίλης Σοφός

3241
0

Το περίφημο βραβείο σχεδιασμού Good Design® κατάφερε να λάβει το πρωτότυπο τρακτέρ της New Holland που τροφοδοτείται με μεθάνιο. Ο τίτλος προήλθε από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αρχιτεκτονικής Τέχνης και Αστικής Τέχνης στο Σικάγο.

Η New Holland Agriculture έλαβε το βραβείο από μια διεθνή ομάδα κριτών, αποτελούμενη από επαγγελματίες σχεδιαστές, κορυφαίους ειδικούς του κλάδου, καθώς και δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Το συγκεκριμένο τρακτέρ, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2017, αναγνωρίστηκε τόσο για τα χαρακτηριστικά της σχεδίασής του όσο και για την πρωτοποριακή τεχνολογία που χρησιμοποιεί για τη τροφοδοσία του κινητήρα με εναλλακτικού τύπου καύσιμο όπως είναι το μεθάνιο.Το βραβείο Good Design® αξιολογεί και τιμά πρωτοποριακά προϊόντα από όλο τον κόσμο και η επιλογή βασίζεται σε κριτήρια όπως είναι η ποιότητα σχεδιασμού του προϊόντος , και ο τρόπος λειτουργίας του. Ως νικητής του βραβείου, το Methane Traction Concept Tractor της New Holland θα συμπεριληφθεί στο Good Design Yearbook για το 2018-2019.

Ο κινητήρας

Το πρωτότυπο New Holland διαθέτει ένα σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί τεχνολογία καύσης ειδικά σχεδιασμένη για γεωργικές εφαρμογές, ανεπτυγμένη από την FPT Industrial.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο Ο εξακύλινδρος κινητήρας NEF με μεθάνιο προσφέρει την ίδια ισχύ και ροπή με ένα ντίζελ μοτέρ αλλά με 30% εξοικονόμηση καυσίμου και φυσικά 50% μειωμένο θόρυβο λόγω του τρόπου λειτουργίας του.

Όπως αναφέρει η New Holland, σε πραγματικές συνθήκες πεδίου, το πρωτότυπο τρακτέρ έχει 10% χαμηλότερες εκπομπές CO2 και μειώνει τις συνολικές εκπομπές κατά 80% σε σύγκριση με έναν συμβατικό κινητήρα ντήζελ.

Καινοτομία και εμφάνιση άρρηκτα συνδεδεμένα στοιχεία

Η ομάδα σχεδιασμού της CNH Industrial ανέπτυξε ένα σχεδιασμό, όπου η κουκούλα, τα μπροστινά και τα πίσω φτερά καθώς και η δεξαμενή καυσίμου δημιουργούν μια κομψή εμφάνιση που την διαφοροποιεί από τα άλλα της φίρμας.Τα τζάμια παρέχουν ορατότητα 360 μοιρών, με αύξηση 20% στην περιοχή με γυαλί σε σύγκριση με έναν τυπικό ελκυστήρα. Η πανοραμική οροφή δημιουργεί ένα ευήλιο κλίμα στο εσωτερικό της καμπίνας, μέσα στην οποία συναντάμε ένα λειτουργικό περιβάλλον απαλλαγμένο από κάθε τι περιττό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία