Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ζιζανιοκτονία με ατμό από τη Simon

Ο Γάλλος κατασκευαστής μηχανημάτων σχετικών με τα λαχανικά Simon ανέπτυξε μια αυτοκινούμενη που χρησιμοποιεί ατμό αντί για μυκητοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, με σκοπό να καταστρέψει τα ζιζάνια που βρίσκονται στο έδαφος.

simon_1

Βασίλης Σοφός

686
0

Το Steam'R είναι η αυτοκινούμενη μηχανή της γαλλικής Simon η οποία καθαρίζει το χώμα από κάθε είδος ζιζανίου μέσω ατμού, χωρίς τη χρήση μυκητοκτόνων και ζιζανιοκτόνων.

Ειδικοί πτυσσόμενοι απορροφητές μπορούν να καλύψουν την επιθυμητή έκταση μέσω των εκδόσεων του μοντέλου που διατίθενται με 3, 4 ή κα 5 επιφάνειες πλάτους 1,55 μέτρων.Η ισχύς του μηχανήματος-και στις τρεις εκδόσεις προέρχεται από έναν κινητήρα Deutz των 50 ίππων. Το Steam'R δεν διαθέτει ενσωματωμένη δεξαμενή νερού αλλά έχει τροφοδοσία νερού με σωλήνες μήκους 200, 300 ή 400 μέτρων.

Η διαδικασία έχει ως εξής: οι επιφάνειες ατμού χαμηλώνουν προσεγγίζοντας το έδαφος και έπειτα αντλείται ατμός για 3-4 λεπτά. Ύστερα το μηχάνημα συνεχίζει τη διαδικασία αυτόματα στα επόμενα σημεία.

Να σημειώσουμε ότι το Steam'R λειτουργεί με αισθητήρες χωρίς τη χρήση οδηγού. Υπάρχει φυσικά ένας χειριστής, ο οποίος ειδοποιείται σε πιθανά εμπόδια που μπορεί να συναντήσει το μηχάνημα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία