BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Επιμένει στις πνευματικές αναρτήσεις η Valtra

Η εταιρεία λέει ότι η ανάρτηση αέρα χρησιμοποιείται ευρέως στα επαγγελματικά οχήματα αλλά όχι στα τρακτέρ, με τα Valtra να είναι αυτά που κατ’αποκλειστικότητα και για πάνω από είκοσι χρόνια έκαναν χρήση αυτού του τύπου αναρτήσεων.

valtra-suspension

Βασίλης Σοφός

34
0

Ισχυριζόμενη ότι οι αναρτήσεις αέρα προσφέρουν καλύτερη απόκριση και αυξημένη απόσβεση κραδασμών συγκριτικά με τις ευρέως χρησιμοποιούμενες αναρτήσεις, η Valtra τοποθετεί ξανά στα νέα μοντέλα της σειράς N το πακέτο αναρτήσεων AIRES.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στη περίπτωση γρήγορων αλλαγών του φορτίου του τρακτέρ, οι νέου τύπου αναρτήσεις αποδεικνύονται ανώτερες των συμβατικών, κάτι που εντοπίζεται σίγουρα στο μπροστινό μέρος και με μπροστινό φορτωτή αναρτημένο. Το σύστημα «AIRES suspension» που χρησιμοποιείται στη σειρά N είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στα Valtra της σειράς T, λέει η εταιρεία.



Η λειτουργία τους βασίζεται στον συμπιεσμένο αέρα και όπως αναφέρει η Valtra λειτουργεί απροβλημάτιστα και σε χαμηλές θερμοκρασίες, όπως αυτές της Φινλανδίας, της χώρας που φιλοξενεί το κύριο εργοστάσιο της Valtra. To πνευματικό σύστημα που είναι ενσωματωμένο στα νέα τρακτέρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με εξίσου καλά αποτελέσματα και σε άλλες λειτουργίες.

Ο χειριστής μπορεί για παράδειγμα, αυξημένη απόδοση κατά το φρενάρισμα ρυμουλκούμενου και καθαρίζοντας τα καλοριφέρ του τρακτέρ «Τα πλεονεκτήματα της πνευματικής ανάρτησης του εμπρόσθιου άξονα με λειτουργία συμπιεσμένου αέρα γίνονται ολοένα και πιο ξεκάθαρα, καθώς το βάρος των σύγχρονων τρακτέρ αυξάνεται όταν αναρτώνται εμπρόσθιοι φορτωτές και άλλα εργαλεία», αναφέρει εκπρόσωπος της εταιρείας Valtra.



Εμείς θα λέγαμε ότι το ίδιο αποδοτικές μπορούν να φανούς αυτές οι αναρτήσεις και κατά την κίνηση του τρακτέρ στο δρόμο με υψηλές ταχύτητες. Με το νέο σύστημα AIRES θα εφοδιάζονται τα μοντέλα N174 και N134/N154 ( Νέα Valtra με 174 ίππους και υπηρεσία Valtra Connect) που θα αρχίσουν να πωλούνται την προσεχή άνοιξη και το φθινόπωρο αντίστοιχα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία