Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ρεκόρ πωλήσεων σύγχρονων τρακτέρ προβλέπεται για την Ευρώπη του 2023

«Η αγορά τρακτέρ στην Ευρώπη αναμένεται να φθάσει σε όγκο πωλήσεων περίπου τις 350.000 μονάδες έως το 2023», καταγράφει η Ευρωπαϊκή Έκθεση Προοπτικών και Προβλέψεων για την Αγορά Ελκυστήρων 2018-2023, που βασίζεται στις κατασκευάστριες - Deere & Company, CNH Industrial, AGCO και Kubota.

reseasrch

Βασίλης Σοφός

2740
0

Η αυξανόμενη χρήση προηγμένων μηχανημάτων σε γεωργικές δραστηριότητες, όπως είναι η επεξεργασία και η προετοιμασία του εδάφους είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες που ωθούν στην αύξηση των πωλήσεων ελκυστήρων στην Ευρώπη, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας και ανάλυσης «Research And Markets». Την ίδια στιγμή, η αυξανόμενη ζήτηση για γεωργικό εξοπλισμό όπως είναι οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές, μαζί με τις νέες αλλαγές στο «Mother Regulation» αυξάνουν τις απαιτήσεις των γεωργών.

Οι νέοι κανονισμοί ασφαλείας των τρακτέρ (TMR), οι νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί ρύπων και το υποχρεωτικό ABS θα ενθαρρύνουν ταυτόχρονα όλους τους κατασκευαστές να λανσάρουν νέα πιο καινοτόμα προϊόντα στην αγορά. Όπως διαφαίνεται από την έρευνα στην αγορά τρακτέρ, ειδικά τα νέα πρότυπα εκπομπών ρύπων θα επιταχύνουν τις πωλήσεις στην ευρωπαϊκή αγορά κατά τη συγκεκριμένη περίοδο πρόβλεψης.

«Οι επενδύσεις και οι συνεργασίες που γίνονται στη γεωργική βιομηχανία για την ανάπτυξη σύγχρονων γεωργικών μηχανημάτων ( GPS, τηλεματικές υπηρεσίες, αισθητήρες) θα φέρουν όχι μόνο έσοδα στην ευρωπαϊκή αγορά αλλά θα φέρουν και ένα είδος επανάστασης στο κλάδο της αγροτεχνολογίας» προβλέπει η έρευνα.

Τα οφέλη στη γεωργία ακριβείας γίνονται εμφανή και αντιληπτά ακόμη και από εκείνους που δεν έχουν υιοθετήσει κάποια από τις τεχνολογίες, κάτι που σημαίνει ότι η μείωση του κόστους-ως ένα από τα πρώτα πλεονεκτήματα της γεωργίας ακριβείας- θα ωθήσει και θα ενθαρρύνει πολλούς αγρότες.

Είναι γεγονός ότι σιγά σιγά δεν θα θεωρείται «πολυτέλεια» η γεωργία ακριβείας και καθώς τα έσοδα των παραγωγών συρρικνώνονται, οι νέες τεχνολογίες αποτελεί για πολλούς λύση-μονόδρομο. Για να μιλήσουμε και με αριθμούς, η υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών από μεγάλες επιχειρήσεις εκτιμάται ότι ενδέχεται να εξαλείψει την απασχόληση κατά περίπου 40% έως το 2025 και μπορεί να προσφέρει εξοικονόμηση κόστους έως περίπου 20%, προσφέροντας αύξηση των περιθωρίων κέρδους κατά 10-15% στην ευρωπαϊκή αγορά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία