BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ford και VW σύμμαχοι σε Van και Pick-up

Τα χέρια έδωσαν οι κολοσσοί Ford και Volkswagen με σκοπό να ανταποκριθούν στις ανάγκες για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα μοντέλα τους.

ford_vw_1

Βασίλης Σοφός

7
0

Τα χέρια έδωσαν οι κολοσσοί Ford και Volkswagen με σκοπό να ανταποκριθούν στις ανάγκες για ανάπτυξη νέων τεχνολογιών στα μοντέλα τους.

Αρχής γενομένης από το 2022 οι δύο αυτοκινητοβιομηχανίες θα συνεργαστούν στην κατασκευή των επαγγελματικών οχημάτων τύπου Van και pick-up, φιλοδοξώντας να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους απέναντι στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Ford, η συνεργασία έχει ως στόχο την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των δύο κατασκευαστών με σκοπό τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, της καινοτομίας και της εξυπηρέτησης των πελατών. Όπως σημειώνεται, η συνεργασία δεν προβλέπει ανταλλαγή μετοχών μεταξύ των δύο εταιρειών.

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας, οι δύο εταιρείες αρχικά θα προσφέρουν μεσαία επαγγελματικά οχήματα pickup για τις παγκόσμιες αγορές, ξεκινώντας από το 2022, και προτίθενται να συνεχίσουν με επαγγελματικά οχήματα van για την Ευρώπη.

Οι δύο εταιρείες λένε ότι η συμφωνία για van και pickup στοχεύει στην επίτευξη οικονομίας κλίμακας και για τις δύο, αρχής γενομένης από το 2023. Volkswagen και Ford δεσμεύονται τέλος να διερευνήσουν ενδεχόμενη συνεργασία όσον αφορά στα ηλεκτρικά οχήματα, την αυτόνομη οδήγηση και τις υπηρεσίες μετακίνησης

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία