Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε high-tech καμπίνες επενδύει η JCB

Η βρετανική εταιρεία λανσάρει νέους τηλεσκοπικούς φορτωτές με βελτιωμένη ανυψωτική ικανότητα και τη νέα καμπίνα Command Plus.

JCB_NEW_RANGE

Βασίλης Σοφός

56
0

Με στόχο να κατασκευάσει 250.000 τηλεσκοπικούς φορτωτές φέτος, η JCB δαπάνησε 8 εκατομμύρια λίρες (9 εκατομμύρια ευρώ) στην ανάπτυξη μιας νέας σειράς μηχανημάτων που θα περιλαμβάνει 4 μοντέλα σε τρεις εκδόσεις (AgriPlus, AgriSuper και AgriPrο). Αρκετά στοιχεία σχετικά με τους νέους φορτωτές παρουσιάστηκαν στην έκθεση Lamma τον Ιανουάριο. Ωστόσο τώρα έχουν γίνει πια γνωστά πολλά από τα χαρακτηριστικά τους. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία λέει ότι και στα τέσσερα μοντέλα η ανυψωτική ικανότητα έχει αυξηθεί κατά 100-200 κιλά.

Τα μοντέλα στην έκδοση AgriPro επωφελούνται από τη νέα μετάδοση DualTech VT της JCB, η οποία μπορεί να προσφέρει στο μηχάνημα ταχύτητες εργασίας έως και 19χλμ/ώρα με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 40χλμ/ώρα. (με powershift) Οι κινητήρες δεν έχουν αλλάξει σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και έτσι τα μοντέλα θα εφοδιάζονται με τους EcoMax των 4,4 και 4,8 λίτρων της JCB.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια, οι κινητήρες συνδυάζονται με το καταλληλότερο σασμάν και παρέχουν ισχύ από 75 έως 145 ίππους. Σημειωτέον, ότι τα 6 από τα 8 εκατομμύρια λίρες (9 εκατομμύρια ευρώ) επενδύθηκαν από την JCB στην ανάπτυξη της νέα καμπίνας, που από όσο φαίνεται θα αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο έχει να μας δείξει για τα μηχανήματά της, τα οποία και κατασκευάζει από το 1977. Αφιέρωσε, τέλος, 50.000 ώρες δοκιμών των φορτωτών σε αντίξοες συνθήκες και έβαλε περίπου 10.000 άτομα να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία