Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην Fruit Logistica το αυτόνομο ρομπότ συγκομιδής φράουλας

Οι ρομποτικές τεχνολογίες έχουν θέση και στα κηπευτικά με τη βελγική εταιρεία Octinion-μαζί με την Rubion-να το αποδεικνύει έμπρακτα. Το ρομπότ λανσαρίστηκε στην έκθεση Fruit Logistica που είναι σε εξέλιξη στο Βερολίνο.

octinion_rubion_site

Βασίλης Σοφός

140
0

Στην παραγωγή άμεσα βγαίνει το πρώτο αυτόνομο ρομπότ φράουλας της βελγικής εταιρείας Citrion, το οποίο όχι μόνο ανιχνεύει και συλλέγει τις κατάλληλα ώριμες φράουλες αλλά «τελειώνει» τη δουλειά τοποθετώντας ύστερα τη σοδειά στο καλάθι.

Η εταιρεία δηλώνει ότι το συγκεκριμένο ρομπότ αναπτύχθηκε για να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο εργατικό κόστος και τη δυσκολία των καλλιεργητών να προσλάβουν εποχιακό προσωπικό σε ορισμένες χώρες.

Το λανσάρισμα του αυτόνομου ρομπότ φράουλας της Citrion έγινε στην έκθεση Fruit Logistica στο Βερολίνο, η οποία τελειώνει αύριο 8 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το Rubion-ως η επίσημη ονομασία του ρομπότ- είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε όλα τα θερμοκήπια και με όλες τις κύριες ποικιλίες φράουλας. Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό καμερών και συστημάτων GPS προς αναζήτηση του ώριμου φρούτου, το Rubion πιάνει με μαλακό τρόπο τον καρπό μέσω ενός ηλεκτρικού βραχίονα.

«Οι διαδικασίες πρόβλεψης και συλλογής σύμφωνα με τις ανάγκες της αγοράς και η επιλογή των ώριμων φρούτων όταν είναι πραγματικά έτοιμα, είναι μερικά παραδείγματα για το τι μπορεί πραγματικά να κάνει η ρομποτική τεχνολογία σήμερα», δήλωσε ο Τομ Κοέν, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Octinion Technology.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία