BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Αναβαθμισμένα McCormick X5 με τετρακύλινδρο κινητήρα Deutz

Πέρα από τις αναβαθμίσεις στον κινητήρα, τα ανανεωμένα τρακτέρ θα φέρουν περισσότερες επιλογές μετάδοσης, βελτιώσεις στο pto και ένα νέο σύστημα ενισχυμένης πέδησης.

McCormick_deutz_1

Βασίλης Σοφός

60
0

Από φρεσκάρισμα περνάει η McCormick τα X5, τα οποία η εταιρεία έχει προσαρμόσει περισσότερο για τις κτηνοτροφικές εργασίες. Όπως σημειώνει μάλιστα και ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, «Η σειρά X5 βρίσκεται στο κέντρο του ενδιαφέροντος ως ένα τρακτέρ για κτηνοτρόφους».

Αναλυτικότερα, τα νέα X5 θα είναι εφοδιασμένα πλέον με ένα κινητήριο σύνολο της Deutz, ως αντικατάσταση του κινητήρα της Perkins. Η σειρά X5 θα διαθέτει πλέον τρία μοντέλα με τετρακύλινδρο μοτέρ Deutz 3,6 λίτρων και απόδοσης 99 ίππων(X5.35), 107 ίπππων (X5.45) και 113 ίππων (X5.55).

Η κατασκευάστρια μάς λέει ότι ο νέος κινητήρας εφοδιάζεται με πιο απλό λογισμικό ελέγχου των εκπομπών ρύπων, σύμφωνα με το σύστημα DOC, αλλά αντίθετα προς το φίλτρο σωματιδίων πετρελαίου DPF, δεν απαιτεί μεγάλη συντήρηση ή επεμβάσεις από τον χειριστή.

Ενδεχομένως έχοντας ως στόχο την αύξηση της οικονομίας καυσίμου, η McCormick εφάρμοσε μια πατέντα σύμφωνα με την οποία το σύστημα ψύξης δουλεύει όποτε είναι πραγματικά απαραίτητο. Όσον αφορά στα κιβώτια ταχυτήτων, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μεταξύ ενός σασμάν συγχρονιζέ ξηρού συμπλέκτη ή ενός power-shuttle υγρού συμπλέκτη, έχοντας στη διάθεσή του από 12 έως 36 ταχύτητες.


Ανανεωμένη είναι και η καμπίνα με την αυξημένη ορατότητά της και μικροαλλαγές που υποστηρίζουν την εργασία στο πεδίο και την εργασία με φορτωτή.

Επιπλέον, διαθέσιμο είναι και ένα σύστημα που η εταιρεία ονομάζει «Eco Forty» το οποίο μειώνει τις στροφές του κινητήρα σε ταχύτητες 40 χλμ/ώρα. Το βελτιωμένο pto συμβάλλει και αυτό στην οικονομία καυσίμου. Παρέχει 540 σ.α.λ και 1000 σ.α.λ στην επιλογή για οικονομική λειτουργία αλλά διαθέτει και επιλογή για ενισχυμένη λειτουργία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία