BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέο ορισμό μηχανημάτων κατάλληλα για «υβριδική γεωργία» φέρνει η Agritechnica 2019

Έναν νέο ορισμό, αυτόν της «υβριδικής γεωργίας» αναμένεται να φέρει στο προσκήνιο η μεγαλύτερη παγκοσμίως έκθεση αγροτικών μηχανημάτων, Agritechnica 2019 το Νοέμβριο στο Αννόβερο, η οποία συνδυάζει τις καλύτερες πρακτικές συμβατικής και βιολογικής γεωργίας με την τεχνολογία να ακολουθεί αναλόγως.

case_xpower

Γιώργος Κοντονής

19
0

Η σχετική ανακοίνωση έρχεται από την γερμανική κατασκευάστρια εταιρεία αγροτικών μηχανημάτων Horsch, η οποία θα φέρει εξειδικευμένο εξοπλισμό στην έκθεση που θα υπηρετεί αυτόν το νέο ορισμό. Η τεχνολογία αυτή αναμένεται να έρθει να υπηρετήσει τις νέες περιβαλλοντικές συνιστώσες της γεωργίας που ορίζει η ΕΕ με τους κανονισμούς για τα λιπάσματα και τα φυτοπροστατευτικά, με τους κατασκευαστές μηχανημάτων να θέλουν να προσαρμοστούν αναλόγως.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για τροποποιημένα μηχανήματα στον τομέα των σπαρτικών και λιπασματοδιανομέων, ενώ πλούσια αναμένεται οι παρουσία του εξοπλισμού που εξειδικεύεται στη μηχανική ζιζανιοκτονία. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο πως το περασμένο χρονικό διάστημα πως εταιρείες όπως η Lemken προχώρησαν σε στρατηγικές κινήσεις ώστε να αυξήσουν την γκάμα του εξοπλισμού τους προς την κατεύθυνση αυτή.

Αντίστοιχα, ο όμιλος CNH (New Holland, Case IH κ.λπ) παρουσίασε πρόσφατα τo ΧPower, ένα παρελκόμενο που ουσιαστικά µετατρέπει τη µηχανική ενέργεια σε ηλεκτρική, αντικαθιστώντας τα χηµικά µε ηλεκτρόνια υψηλού φορτίου, τα οποία εφαρµόζονται στα φύλλα του ζιζανίου προχωρώντας µέχρι τις ρίζες, κάνοντας ζηµιά στη χλωροφύλλη τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία