Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Το ρομπότ – συνεργάτης η νέα τεχνολογική επανάσταση της Ford

Ένα ρομπότ που κινείται αυτόνομα κάνει πιο εύκολη τη ζωή των εργαζομένων της Ford τον τελευταίο καιρό, αφού χρησιμοποιείται για την παράδοση εξαρτημάτων απευθείας στον κατάλληλο σταθμό εργασίας του εργοστασίου της εταιρείας που βρίσκεται στη Βαλένθια της Ισπανίας.

Ford_SelfDrivingRobot_1

99
0

Προγραμματισμένο ώστε να γνωρίζει τη χωροταξική διάταξη της μονάδας, το ρομπότ με το ψευδώνυμο “Survival” αλλάζει διαδρομή στην περίπτωση που συναντήσει εμπόδια στο δρόμο του. Πρόκειται για το πρώτο ρομπότ του είδος του που χρησιμοποιείται σε εγκατάσταση της Ford στην Ευρώπη. Οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν αποκάλυψαν ότι ο “Survival” εξοικονομεί καθημερινά έως και 40 εργατοώρες επιτρέποντας στους εργαζόμενους να ασχολούνται με πιο σύνθετα καθήκοντα.

Έχοντας εξελιχθεί εξολοκλήρου από τους μηχανικούς της Ford, το συγκεκριμένο ρομπότ είναι το πρώτο του είδους του που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε Ευρωπαϊκό εργοστάσιο της εταιρείας, χωρίς φυσικά να υποκαθιστά το έμψυχο δυναμικό του εργοστασίου.

«Την πρώτη μέρα δοκιμών, η αντίδραση των εργαζομένων ήταν σαν να έβλεπαν ταινία επιστημονικής φαντασίας, καθώς σταματούσαν και το παρατηρούσαν καθώς περνούσε από δίπλα τους. Τώρα είναι αφοσιωμένοι στα καθήκοντά τους, γνωρίζοντας ότι το ρομπότ είναι αρκετά έξυπνο για να κάνει τη δουλειά του χωρίς να πέσει επάνω τους.»

Το ρομπότ είναι εξοπλισμένο με ένα ράφι που διαθέτει 17 θυρίδες για τη συγκράτηση υλικών διαφορετικών διαστάσεων και βάρους. Για την αποφυγή σφαλμάτων, το σύστημα ανοίγματος/κλεισίματος των θυρίδων λειτουργεί αυτόματα – κάτι που σημαίνει ότι οι χειριστές σε κάθε σταθμό εργασίας έχουν πρόσβαση μόνο στα υλικά που προορίζονται γι’ αυτούς.

Με τα ρομπότ, οι εργασίες γίνονται ευκολότερα, ασφαλέστερα και ταχύτερα, καθώς συμπληρώνουν τις ικανότητες των εργαζομένων και ανοίγουν νέους ορίζοντες στο χώρο της παραγωγής και της σχεδίασης για τα νέα μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, είναι οι απόψεις των εργαζομένων που ρωτήθηκαν σχετικά.


Ο “Survival” είναι ένα από τα πολλά έξυπνα ρομπότ που χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια της Ford, συμπεριλαμβανομένων του “Robutt” και των co-bots στην Κολωνία. Το αυτόνομο ρομπότ υιοθετεί την τεχνολογία LiDAR (Light Detection and Ranging) για απεικόνιση του περιβάλλοντος χώρου, τεχνολογία που χρησιμοποιείται και σε πρωτότυπα, αυτόνομα οχήματα της Ford.

Τα αυτόνομα οχήματα της Ford απέχουν ακόμα μερικά χρόνια από το να γίνουν πραγματικότητα, αλλά ένα μικρό ρομπότ δείχνει κάτι που ήδη είναι εφικτό.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία