BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σπορά με ευλάβεια και εξοικονόμηση μέσω της νέας τεχνολογίας της Pöttinger

Η νέα τεχνολογία, ενσωματωμένη στις νέες σπαρτικές Pöttinger Aerosem για «δύσμορφα» εδάφη, εξασφαλίζει ομαλή λειτουργία και ελεγχόμενη σπορά χωρίς ζημιές σε καλλιέργειες οι οποίες απαιτούν «ευλαβική» μεταχείριση.

aerosem_3002_2_hq

16
0
Εργάζεται στα εδάφη με προσοχή στη λεπτομέρεια, δημιουργεί τις κατάλληλες «εικονικές γραμμές» και σταματά να λειτουργεί όπου δεν χρειάζεται. Αυτή είναι εν ολίγοις η νέα τεχνολογία που εφαρμόζει πλέον η Pöttinger στις σπαρτικές της για να αποφεύγονται οι καταστροφές στο έδαφος όπου εργάζεται ο χειριστής. Για παράδειγμα, η σπαρτική των τριών μέτρων και 24 σειρών είναι χωρισμένη σε τρία τμήματα.

Οι πρώτες 8 σειρές είναι κλειστές όταν η σπαρτική περνάει πάνω από την εικονική γραμμή και ακολουθείται από τη δεύτερη και τρίτη σειρά καθώς το μηχάνημα διασχίζει τα προκαθορισμένα όρια. Η ιδέα της Pöttinger έχει πάρει σάρκα και οστά με την ονομάσια IDS (Intelligent Distribution System).


Πρόκειται για ένα ευφυές σύστημα κατανομής το οποίο ρυθμίζει αυτόματα το ρυθμό σποράς στο υπόλοιπο ενεργό πλάτος εργασίας τη δεδομένη στιγμή. Σύμφωνα με την εταιρεία μάλιστα, η εξοικονόμηση σπόρων δεν είναι το μοναδικό όφελος, καθώς η ίδια θεωρεί ότι με αυτό το τρόπο οι καλλιέργεις ωριμάζουν πιο ομοιόμορφα.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία