Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Πλήρη ανίχνευση των συστατικών του λιπάσματος πετυχαίνει το HarvestLab™ 3000 της John Deere

Τα νέα χαρακτηριστικά φέρουν τώρα ακριβή ανάλυση όλων των τιμών των συστατικών ειδικά της υγρής κοπριάς που εφαρμόζεται ως λίπασμα.

r4f061755_R1

85
0

Με μεγαλύτερη ακρίβεια ανά στρέμμα και εν κινήσει μπορούν πλέον οι παραγωγοί να χρησιμοποιούν την υγρή κοπριά στα χωράφια, αφού το σύστημα HarvestLab™ 3000 της John Deere τους δίνει τη δυνατότητα να προσαρμόζουν με ακρίβεια τα συστατικά που εφαρμόζουν θέτοντας ακόμη πιο συγκεκριμένους στόχους για τη θρέψη. Το HarvestLab™ 3000 αναλύει την υγρή κοπριά 4000 φορές το δευτερόλεπτο για να παρέχει εργοστασιακές τιμές για τα σημαντικά συστατικά θρέψης βοηθώντας τους παραγωγούς να διαχειριστούν το συνολικό πρόγραμμα λίπανσης.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τακτικών μάρκετινγκ στο χώρο της γεωργίας ακριβείας της John Deere, John Mishler, ο αισθητήρας υπερύθρων που χρησιμοποιείται για να αξιολογήσει τα χαρακτηριστικά των θρεπτικών συστατικών των ζωοτροφών μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για να παρέχει ακριβείς τιμές για τα κύρια χαρακτηριστικά που βρίσκονται στην υγρή κοπριά που χρησιμοποιείται για λίπασμα.

«Το HarvestLab 3000 παρέχει ακριβείς τιμές σε πραγματικό χρόνο για τα συστατικά του αζώτου, της αμμωνίας, του καλίου, του φωσφόρου και της ξηράς ουσίας της κοπριάς καθώς εφαρμόζεται στο χωράφι», εξηγεί ο John Mishler. Όλο αυτό επιτρέπει στον χειριστή να προσαρμόσει αυτόματα ή χειροκίνητα την ποσότητα εφαρμογής βασιζόμενος στις τιμές των θρεπτικών συστατικών ώστε να πετύχει συγκεκριμένους στόχους και κατ'επέκταση να εξοικονομεί λίπασμα.

Ο υπεύθυνος τακτικών μάρκετινγκ της John Deere εξηγεί πως τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών της κοπριάς μπορούν να ποικίλουν σημαντικά μέσα στο φορτίο καθώς χρησιμοποιούνται οι παραδοσιακές μέθοδοι δειγματοληψίας για τον προσδιορισμό των τιμών των λιπασμάτων. Το HarvestLab αναλύει ολόκληρο το φορτίο σε πραγματικό χρόνο, έτσι οι χειριστές-εφαρμοστές γνωρίζουν ακριβώς πόσο υλικό εφαρμόζεται ανά στρέμμα και ποιες είναι οι τιμές των θρεπτικών συστατικών. Επομένως τελειώνουν οι «στο περίπου» υπολογισμοί, κάτι που οδηγεί σε καλύτερες αποφάσεις, σε ομοιόμορφες εφαρμογές θρέψης και κατ'επέκταση σε καλύτερα αποτελέσματα για το χωράφι.

Το HarvestLab 3000 μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ποικίλα βυτιοφόρα ή μηχανικό εξοπλισμό που έλκεται για την εφαρμογή υγρής κοπριάς. Κατά τη διάρκεια της εφαρμογής οι τιμές των θρεπτικών συστατικών εμφανίζονται στην οθόνη της John Deere που τοποθετείται μέσα στην καμπίνα και με τους αυτοματισμούς του τρακτέρ προσαρμόζεται και η ταχύτητα για να διατηρούνται στα σωστά επίπεδα. «Το HarvestLab βοηθά τους παραγωγούς να ελέγχουν το κόστος των λιπασμάτων, εφαρμόζοντας με αυτόματο τρόπο την κοπριά με τον κατάλληλο ρυθμό στη σωστή θέση, με βάση τις ειδικές ανάγκες κάθε καλλιέργειας και τους στόχους της εφαρμογής λιπασμάτων», αναφέρει ο Mishler.

Το νέο χαρακτηριστικό στο HarvestLab 3000 θα είναι διαθέσιμο από τον Αύγουστο του 2019. Και όπως είναι προφανές, όσοι έχουν ήδη εγκατεστημένο το HarvestLab 3000 χρειάζονται μόνο τους αισθητήρες για τον εξοπλισμό της εφαρμογής λιπάσματος και το απαραίτητο λογισμικό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία