Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Έτοιμο για το χωράφι το πρότζεκτ Premos της Krone

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να βγεί στην παραγωγή το μηχάνημα που έχει τη δυνατότητα να φτιάξει πέλλετ 5 τόνων των 16 χιλιοστών διαμέτρου και μάκρους 10-60 χιλιοστών σε μία ώρα.

Krone_Premos_5000_moble_pelleter

Βασίλης Σοφός

81
0

Το πρότζεκτ Krone Premos 5000, που μπορεί να φτιάχνει 5000 κιλά πέλλετ σε μία ώρα, πρωτοπαρουσιάστηκε στην Agritechnica το 2015. Δύο χρόνια μετά, πάλι στη γερμανική έκθεση, η Krone το ξαναέφερε μαζί της κάνοντας εμφανείς αλλαγές όπως είναι η προσθήκη ενός δεύτερου άξονα.

Εσωτερικά η κίνηση αναβαθμίστηκε για να παρέχει δύναμη σε μεγαλύτερους κυλίνδρους. Μετά και τις δοκιμές, τέσσερα πρωτότυπα μηχανήματα βγήκαν στην παραγωγή στη Γερμανία τα οποία παρακολουθούσαν από κοντά οι μηχανικοί της Krone.

Παρθενική εμφάνιση στο Παρίσι

Το ντεμπούτο αυτού του μηχανήματος στο Παρίσι και στη Sima σημαίνει πάντως πως πλέον όλα είναι σχεδόν έτοιμα για να βγει και επίσημα στην παραγωγή και να διατεθεί στους αγρότες, με το ενδιαφέρον να αναφέρει η κατασκευάστρια πως είναι πολύ μεγάλο.

«Γνωρίζουμε ότι απαιτεί τρακτέρ ισχύος 400-500 ίππων και πως έχει τη δυνατότητα να φτιάξει πέλλετ 5 τόνων των 16 χιλιοστών διαμέτρου και μάκρους 10-60 χιλιοστών σε μία ώρα», ανέφερε ο James Duggleby, υπεύθυνος για την Krone στη Μεγάλη Βρετανία.

Για τη σεζόν 2020 αναμένεται να είναι διαθέσιμος ένας περιορισμένος αριθμός αυτών των μηχανών που συλλέγουν άχυρο και το πελετοποιούν. Για τον κ. Duggleby σημαντικό πάντως είναι να βρουν το γκρουπ των αγοραστών που μπορεί να ενδιαφέρει αυτό το μηχάνημα, όπως είναι για παράδειγμα οι εργολήπτες που παρέχουν προϊόν σε ενεργειακές μονάδες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία