Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βουτιά στην ψηφιακή εποχή για το νέο λιπασματοδιανομέα BackPac2 της Vogelsang

Η κατασκευάστρια μεταξύ άλλων τοποθέτησε ένα καινοτόμο σύνδεσμο στο μηχάνημα, το οποίο προσφέρει αυξημένη ευρωστία αλλά και ευελιξία ταυτόχρονα.

Vogelsang_BackPhq_2

Βασίλης Σοφός

69
0

Το νέο συρόμενο διανομέα κοπριάς BackPac2 λάνσαρε η γερμανική Vogelsang, η οποία λέει ότι το ειδικό σύστημα εφαρμογής που ενσωματώνει το μηχάνημα, μαζί με τη δυνατότητα για εφαρμογή με πλάτος εργασίας μέχρι και 30 μέτρα, αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά.

«Με το BackPac2 δώσαμε ιδιαίτερη σημασία στο να παρέχουμε στον χειριστή όλα τα σχετικά δεδομένα, όπως ο ρυθμός εφαρμογής και πίεσης μέσω από ένα σύγχρονο σύστημα ελέγχου που βρίσκεται μέσα στην καμπίνα», αναφέρει ο Henning Ahlers, διευθυντής πωλήσεων της εταιρείας Vogelsang. Δεδομένου αυτού, ο οδηγός διανέμει την υγρή κοπριά με υψηλή ακρίβεια και με «ευλάβεια» απέναντι στο ευαίσθητο έδαφος, ανεξάρτητα από τις ιδιότητες της κοπριάς και το περίγραμμα του εδάφους. Η Vogelsang εξόπλισε το BackPac2 με το δικό της ηλεκτρουδραυλικό σύστημα, το οποίο προσφέρει αρκετά καλύτερο χειρισμό στον χρήστη.


Το μέγιστο πλάτος εργασίας του BackPac2 είναι τα 30 μέτρα.

Μέσω της επικοινωνίας Isobus ο χειριστής μπορεί να ελέγξει το υδραυλικό σύστημα από το τερματικό μέσα στην καμπίνα ή εναλλακτικά από ένα ειδικό τερματικό χωρίς Isobus. Για μεγαλύτερης ακρίβειας διανομή το BackPac2 μπορεί να έρθει προαιρετικά εξοπλισμένο και με σύνδεσμο ομφαλικού συστήματος εφαρμογής με ενσωματωμένη μέτρηση του ρυθμού παροχής και πίεσης.

Εύκολη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα

Είμαστε πλέον στην ψηφιακή εποχή της γεωργίας και γιαυτό το λόγο, όντας ανταγωνιστική, η εταρεία Vogelsang ανέπτυξε ένα πολύ εύκολο στη χρήση σύστημα διαχείρισης δεδομένων για το νέο της BackPac2.

Ο χειριστής βλέπει τα δεδομένα στο τερματικό και μπορεί πολύ εύκολα να προσαρμόσει τον ρυθμό ροής στα απαιτούμενα όρια. Και για την αναδίπλωση του συνδέσμου σε οποιοδήποτε πλάτος εργασίας χρειάζεται ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού στο τερματικό. Ακόμη, κάτι που διευκολύνει ακόμη περισσότερο την εργασία με το ομφαλικό σύστημα εφαρμογής είναι το αυτοματοποιημένο σύστημα διαχείρισης του κεφαλαριού.

Εάν ο οδηγός δεν επιθυμεί να διανείμει υγρή κοπριά στο κεφαλάρι μπορεί να κλείσει τις βαλβίδες δύο τμημάτων να απενεργοποιήσει το διανομέα και να σηκώσει την ανυψούμενη μονάδα-αν υπάρχει- με το πάτημα ενός κουμπιού. Μετά τη στροφή ο οδηγός επιστρέφει ξανά το σύνδεσμο στη αρχική του διάταξη για διανομή.

Εάν η υγρή κοπριά διανεμηθεί στο κεφαλάρι, οι αριστερού ή δεξιού τμήματος βαλβίδες μπορούν να κλείσουν με ένα πλήκτρο, ανεξάρτητα από το είδος της στροφής. Τέλος, σημαντική καινοτομία αποτελούν και οι πλευρικοί βραχίονες του BackPac2 οι οποίοι είναι τώρα πιο σταθεροί και ως εκ τούτου είναι πιο ανθεκτικοί σε βαριά φορτία κατά τη διανομή υγρής κοπριάς αλλά και κατά την αναδίπλωση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία