Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε περίοδο δοκιμών το αυτοκινούμενο CM4240 Merger της ολλανδικής Ploeger (video)

Η εταιρεία δοκιμάζει τρία από τα πρωτότυπα αυτοκινούμενα μοντέλα της τα οποία παίρνουν την κωδική ονομασία CM4240 Merger και θα τα δούμε επίσημα στην έκθεση Agritechnica το Νοέμβριο.

maxresdefault__3_

Βασίλης Σοφός

87
0

Σε πυρετώδη περίοδο δοκιμών βρίσκονται τρία πρωτότυπα μοντέλα αυτοκινούμενων συλλεκτών χόρτου της ολλανδικής Ploeger η οποία προετοιμάζεται για την έκθεση Agritechnica. Εκεί σκοπεύει να παρουσιάσει το μοντέλο CM4240 Merger, την αυτοκινούμενη μηχανή συλλογής και οργάνωσης χόρτου για την οποία έχει επενδύσει αρκετά και από την οποία περιμένει πολλά, καθώς τα τελευταία χρόνια τέτοιου είδους μηχανήματα γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλή.

Το CM4240 δεν είναι τσουγκράνα αλλά ένα μηχάνημα συγχώνευσης και διαχείρισης των κομμένων χόρτων, τα οποία έπειτα -και εφόσον το μηχάνημα τα έχει τακτοποιήσει με τέτοιο τρόπο δεξιά ή αριστερά ώστε να είναι ήδη στεγνά-αναλαμβάνει η χορτοδετική μηχανή να διαμορφώσει σε μπάλες. Τα μέχρι τώρα γνωστά τεχνικά στοιχεία σχετικά με το νέο μηχάνημα της ολλανδικής φίρμας είναι το πλάτος εργασίας και ο κινητήρας.

Το CM4240 μπορεί να εργαστεί σε πλάτος περίπου 10-12 μέτρων και θα κινείται ενδεχομένως από έναν κινητήρα FPT απόδοσης 260 ίππων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Profi οι τεχνολογίες που θα φέρει επάνω του το CM4240 θα προέρχονται τόσο από την ίδια την Ploeger όσο και από την αυστριακή εταιρεία Reiter η οποία «μεταλαμπαδεύει» κατά καιρούς καινοτομίες στην ολλανδική Ploeger. Ένα από τα χαρακτηριστικά είναι λειτουργία πλευρικής μετατόπισης όπου με το πάτημα ενός κουμπιού τα χόρτα  συλλέγονται από το κέντρο στην άκρη.

Με αυτό το τρόπο ο χειριστής έχει πρώτον καλύτερη ορατότητα των μπροστινών εξαρτημάτων (κατά την αναδίπλωση για μεταφορά) αλλά αποφεύγεται και το πρόβλημα το μηχάνημα να περνά πάνω από την καλλιέργεια. Αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό μεταξύ άλλων είναι και οι διπλοί μηχανικοί κύλινδροι που επιτρέπουν ταχύτητες εντός πεδίου μέχρι και 20 χλμ./ώρα. Τα πρώτα μηχανήματα είναι προγραμματισμένα να μπουν στην γραμμή παραγωγής το φθινόπωρο με το λανσάρισμα να αναμένεται το Νοέμβριο στην έκθεση Agritechnica.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία