Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η Mitas «επιπλέει» ξανά με ένα ελαφρώς τροποποιημένο New Holland T5.85

Οι τυχεροί του θεάματος ήταν οι επισκέπτες ενός σόου της New Holland στην Ολλανδία που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακο, όπου ένα ελαφρώς τροποποιημένο New Holland T5.85 βούτηξε «χωρίς να βραχεί» στα νερά της λίμνης και κινήθηκε για αρκετά μέτρα με γιγαντιαία ελαστικά της εταιρείας Mitas.

Float_1

Βασίλης Σοφός

186
0

Πατώντας σε θηριώδη ελαστικά της Mitas διαστάσεων 710/65R30 μπροστά και 1250/50R32 πίσω, το αυξημένου βάρους New Holland T5.85 οδηγήθηκε στα όχι και τόσο καθαρά νερά της λίμνης για αρκετή ώρα απροβλημάτιστα. Αυτό τον τρόπο προώθησης των ελαστικών της εφάρμοσε για άλλη μια φορά η εταιρεία Mitas, η οποία παρευρέθηκε στην Ολλανδία και σε εκδήλωση της New Holland που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο σαββατοκύριακό. Όσον αφορά στο τρακτέρ, πρόκειται για ένα μεσαίας ιπποδύναμης New Holland το οποίος δέχτηκε ορισμένες λειτουργικού κυρίως χαρακτήρα τροποποιήσεις.

Οι άνθρωποι της αντιπροσωπείας ανέλαβαν λοιπόν να μετακινήσουν την μπαταρία σε πιο ασφαλές και στεγνό μέρος αλλά και να προσθέσουν έναν σωλήνα «αναπνοής» στο πώμα πλήρωσης πετρελαίου, καθώς δεν ήξεραν πόσο βαθιά θα φτάσει το συγκεκριμένο τρακτέρ. Άλλες τροποποιήσεις στο τρακτέρ δεν έγιναν όμως δεν έλειψε το σασπένς αλλά και το άγχος όταν το New Holland επιχείρησε να κινηθεί μέσα στο νερό. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα αν και το νερό έφτασε να απέχει 20 εκατοστά από την βάση της καμπίνας του τρακτέρ.Μπορεί τα ελαστικά της Mitas να φέρουν προηγμένη τεχνολογία επάνω τους αλλά τα συγκεκριμένων διαστάσεων... δεν βολεύουν και τόσο. Αυτό γιατί το πλάτος του τρακτέρ αυξήθηκε στα 4,5 μέτρα, τα φαρδύτερα πίσω ελαστικά εμπόδιζαν το άνοιγμα της πόρτας της καμπίνας ενώ τα μπροστινά δεν επέτρεπαν την σωστή λειτουργία του τιμονιού! Και αφού τα συγκεκριμένα Mitas δοκιμάστηκαν στο New Holland T5.85, το οποίο η αντιπροσωπεία έφερε στην κανονική του κατάσταση μετά από έλεγχο, απομένει να δούμε που αλλού μπορούν να φορεθούν.

Σε μεγαλύτερο τρακτέρ ή ακόμη και σε ένα αυτοκινούμενο γεωργικό μηχάνημα; Το όλο εγχείρημα της εταιρείας Mitas αποτελεί μέρος της στρατηγικής προώθησης της προηγμένης τεχνολογίας που φέρουν τα ελαστικά. Μιλώντας με πιο «αγροτικούς» όρους, τα ελαστικά Mitas προσφέρουν μειωμένο αποτύπωμα στο πεδίο καλλιέργειας, μειώνουν ταυτόχρονα τη συμπύκνωση του εδάφους και δεν δημιουργούν ζημιές στις καλλιέργειες.

Αξίζει, τέλος, να θυμηθούμε πως το ίδιο διαφημιστικό τρικ είχε χρησιμοποιήσει η εταιρεία πριν λίγα χρόνια με ένα Claas Axos 320 που φόρεσε ελαστικά 1250/50R32 πίσω and 750/55R30 μπροστά αλλά και πέρυσι στο North American Farm Progress show όπου ένα New Holland T4.110 «περπάτησε» χωρίς πρόβλημα σε βάθος 2,5 μέτρων με ελαστικά 1000/50R25 μπροστά και 1250/50R32 πίσω.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία