Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σε χρηματοδότηση πανεπιστημιακού πρότζεκτ για την φύτευση ακριβείας προχωρά η John Deere

Σε συνεργασία με τη ερευνητική ομάδα του Kansas State University, η John Deere αναπτύσσει νέες τεχνολογίες φύτευσης ακριβείας. Μέχρι στιγμής ο κολοσσός έχει χρηματοδοτήσει με 300.000 δολάρια το πρότζεκτ.

Deere_Kansas_planting_jpg

116
0

Η ανάπτυξη ενός συστήματος φύτευσης ακριβείας που θα προσφέρει στους παραγωγούς τη δυνατότητα να φυτεύουν μεγάλες εκτάσεις σε μικρό χρόνο με ταυτόχρονη μεγιστοποίηση της απόδοσης ανά στρέμμα είναι ο στόχος της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Κάνσας μέσω του πρότζεκτ το οποίο χρηματοδοτήθηκε πλέον και από την εταιρεία John Deee. Η τελευταία έχει επενδύσει πάνω από 300.000 δολάρια στο πρότζεκτ με τίτλο «Σύστημα φύτευσης ακριβείας με τεχνολογία υδραυλικής πρόσφυσης για την ομοιόμορφη τοποθέτηση σπόρων», με επικεφαλής τον Ajay Sharda, αναπληρωτή καθηγητή βιολογικής και γεωργικής μηχανικής στο Carl R. Ice College of Engineering και συνεργάτη-αναλυτή στην έρευνα τον Ignacio Ciampitti, αναπληρωτή καθηγητή γεωπονίας.

Αναλυτικότερα, το πρότζεκτ θα επικεντρωθεί στην αξιολόγηση της απόκρισης ελέγχου του συστήματος φύτευσης για τη διαχείριση της απόστασης φύτευσης των σπόρων σε πραγματικό χρόνο αλλά και της ομοιομορφίας του βάθους κατά τη διάρκεια της εργασίας σε διαφορετικά πεδία και συνθήκες λειτουργίας. Η ικανότητα του συστήματος να ελέγχει άμεσα και με ακρίβεια τη μέτρηση των σπόρων και το ρυθμό υγρών θρεπτικών ουσιών σε κάθε μονάδα φύτευσης, κατά τη φύτευση τόσο ευθύγραμμων όσο και καμπυλόγραμμων διαδρομών στο πεδίο, μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την απόσταση φύτευσης των σπόρων, την ανάπτυξη των φυτών και την ομοιομορφία του πληθυσμού.

Ο Ajay Sharda, αναπληρωτής καθηγητής γεωργικής και βιολογικής μηχανικής στο πανεπιστήμιο του Κάνσας, έχει λάβει περισσότερα από 300.000 δολάρια από τη John Deere για την ανάπτυξη ενός συστήματος φύτευσης ακριβείας.


Κατά τον ίδιο τρόπο το υδραυλικό σύστημα ελέγχου κάθετης δύναμης των μεμονωμένων σειρών μπορεί να δουλέψει με βελτιστοποιημένο τρόπο για ανάπτυξη με ακρίβεια αλλά και με σωστό βάθος σποράς. «Η επιτυχημένη ολοκλήρωση αυτού του πρότζεκτ θα μας δείξει την ικανότητα του συστήματος φύτευσης να διαχειρίζεται τις σπορές, τα θρεπτικά συστατικά και τον έλεγχο βάθους σειρά ανά σειρά», δήλωσε ο Ajay Sharda, αναπληρωτής καθηγητής βιολογικής και γεωργικής μηχανικής στο Carl R. Ice College of Engineering ο οποίος τόνισε λέγοντας ότι αυτό θα επιτρέψει στους παραγωγούς να υιοθετούν έξυπνες πρακτικές για περισσότερη παραγωγικότητα και κερδοφορία στη γεωργική παραγωγή».

Από την άλλη πλευρά ο αναπληρωτής καθηγητής γεωπονίας και συνεργάτης στο ερευνητικό πρότζεκτ, Ignacio Ciampitti, είπε: «Η πλήρης κατανόηση των παραγόντων που επηρεάζουν την ομοιομορφία από φυτό σε φυτό από την αρχή της σεζόν για τις καλλιέργειες αραβοσίτου και σόγιας θα προάγει την υιοθέτηση της σωστής χρήσης τεχνολογιών μεταβλητού ρυθμού με τις καλύτερες πρακτικές διαχείρισης».

Οι συνεργασίες των βιομηχανιών με τα ιδρύματα, όπως είναι αυτή με την John Deere η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, παρέχουν ευκαιρίες για διεξαγωγή έρευνας σε αγρόκτημα μέσω της συνεργασίας με τους παραγωγούς στον τομέα των δυνατοτήτων ανάπτυξης συστημάτων για την περαιτέρω διεξαγωγή έρευνας με τη βιομηχανία και αυτό αποτελεί το έναυσμα για την John Deere για να συνεχίσει να χρηματοδοτεί τέτοιου είδους ερευνητικά έργα. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα εργαστούν με τον νέο εξοπλισμό που παρέχει η John Deere στο πανεπιστήμιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία