BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Στην αγορά των ξηραντήρων μπαίνει η Fendt ύστερα από την απόκτηση των δημοφιλών Lotus

Μετά την εξαγορά της εταιρείας Lely από τον όμιλο AGCO, υπήρχε ένα μεγάλο ερωτηματικό αναφορικά με το τι θα γίνει με τα χλοοκοπτικά εργαλεία και αν η Fendt προχωρά σε αυτό το μερίδιο αγοράς.

fendt_lotus_1_0__1_

Βασίλης Σοφός

7
0

Τρία από τα μοντέλα ξηραντήρων της εταιρείας Lely ανανεώνει και θα πουλάει υπό την μπράντα της η Fendt, αφού έχει πλέον εξαγοράσει μια από τις σημαντικότερες κατασκευάστριες μηχανημάτων περιποίησης των καλλιεργειών με προϊόντα όπως χλοοκοπτικά και τσουγκράνες.

Η Fendt ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες σε συνέντευξη Τύπου πως «ξαναλανσάρει» τρία από τα μοντέλα ξηραντήρων της σειράς Lotus, προϊόν της εξαγορασμένης Lely. Σύμφωνα με τον Martin Hamer, ο οποίος εργάζεται για την Fendt στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, το «φόκους» θα γίνει αρχικά στα πιο δημοφιλή μοντέλα: το αναρτώμενο 770 και τα συρόμενα 1020 και 1250, με τον ίδιο να αναφέρει ότι δεν αποκλείεται πολύ σύντομα να δούμε και άλλες εκδόσεις με διαφορετικά πλάτη εργασίας, αν φυσικά δοθεί το πράσινο φως από την αγοραστική ζήτηση και αν φυσικά υπάρχει διαθέσιμος χώρος στο εργοστάσιο.

Τα μοντέλα Lotus θα προσφέρονται μαζί με τον άξονα Twister. Όπως τα χλοοκοπτικά και οι τσουγκράνες έτσι και τα μοντέλα Lotus θα κατασκευάζονται στο Feucht της Γερμανίας μιας και η εξαγορά δεν περιελάμβανε και την αγορά του εργοστασίου της Lely στην Ολλανδία. Το Lotus 770 είναι ένα μηχάνημα με 6 ρότορες και κάθε ένας διαθέτει 6 οδοντωτούς βραχίονες ενώ τα μοντέλα 1020 και 1250 έχουν 8 και 10 ρότορες αντίστοιχα έχοντας έκαστος από αυτούς 7 οδοντωτούς βραχίονες αντί για 6.

Ειδοποιός διαφορά και συγκριτικό πλεονέκτημα των ξηραντήρων Lotus είναι η χρήση δοντιού τύπου γάτζου το οποίο, σύμφωνα πάντα με την εταιρεία, αποδεικνύεται πολύ αποτελεσματικό σε βρεγμένες ή και πιο βαριές καλλιέργειες. Να σημεισώσουμε ότι τα μοντέλα Lotus θα πωλούνται και με την μπράντα της Massey Ferguson.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία