Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι «καλλιτεχνικές» δυνατότητες της σπαρτικής Kuhn Maxima 3 στο πεδίο

Η σπαρτική κατάφερε να «ζωγραφίσει» σπέρνοντας με ακρίβεια 10 στρέμματα, χάρη στις δυνατότητες που έχει τόσο το συγκεκριμένο μοντέλο όσο και το σύστημα καθοδήγησης RTK που ενσωματώνει.

moon_landing_1

Βασίλης Σοφός

93
0

Αν ήταν άνθρωπος θα λέγαμε ότι «έχει πολύ καλό χέρι» αλλά η παραπάνω εικόνα είναι αποτέλεσμα των εξελιγμένων πλέον δυνατοτήτων που προσφέρει η γεωργία ακριβείας γενικά και η σπαρτική Kuhn Maxima 3 ειδικά. Με αφορμή τον εορτασμό της επετείου των 50 χρόνων από τότε που ο πρώτος άνθρωπος έφτασε στο φεγγάρι, δύο επαγγελματίες του χώρου που βρέθηκαν στο Staffordshire, ο Michael Tomlinson και ο Nick Wells, δημιούργησαν -για φέτος- μια πολύ ενδιαφέρουσα εικόνα στο χωράφι, της οποίας το αποτέλεσμα αποτελεί απόδειξη των δυνατοτήτων της σημερινής γεωργίας ακριβείας.

Με ένα μόνο πέρασμα με την 8 σειρών Kuhn Maxima 3 οι δύο «καλλιτέχνες» κατάφεραν να δημιουργήσουν το παραπάνω αποτέλεσμα, χωρίς μάλιστα να χρειαστεί να επέμβουν ουσιαστικά στο πεδίο και στις ρυθμίσεις της σπαρτικής κατά τη διάρκεια της εργασίας.

Ο Michael Tomlinson (αριστερά) με τον ειδικό στη γεωργία ακριβείας Tommy Adams.


«Τα προηγούμενα χρόνια είχαμε σπείρει το πεδίο με δύο περάσματα και σε δύο κατευθύνσεις με πλάτος σειρών στα 75 εκατοστά με τη βοήθεια GPS και ανθρώπινης παρέμβασης αλλά φέτος είχαμε προσχεδιάσει τη διαδρομή με τη βοήθεια λογισμικού», εξηγεί ο Michael Tomlinson, ο οποίος έχει καταπιαστεί ξανά με τέτοιου είδους εγχειρήματα.

Αυτή τη φορά, και με τη βοήθεια του συνεργάτη του, το πλάτος των σειρών της σπαρτικής ρυθμίστηκε στα 37,5 εκατοστά και ο ρυθμός σποράς περίπου στη διπλάσια ταχύτητα από την κανονική. «Με το σύστημα της αυτόματης διεύθυνσης, τον ηλεκτρονικό έλεγχο τμήματος και το εξαιρετικό σύστημα καθοδήγησης RTK με ακρίβεια εκατοστού πετύχαμε ένα αποτέλεσμα απίστευτο», τονίζει ο υπεύθυνος του πρότζεκτ.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία