BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Τη νέα γκάμα των υψηλής απόδοσης χορτοδετικών 7100 εγκαινιάζει η Kuhn

Τα νέα μοντέλα της σειράς τοποθετούνται στην κορυφή της γκάμας των χορτοδετικών της εταιρείας προσφέροντας στον παραγωγό«το κάτι παραπάνω» από τη σειρά 3100.

Kuhn-VB7190-c-Edd-Mowbray__1_

18
0

Μια νέα σειρά συρόμενων χορτοδετικών εισάγεται στην γκάμα της εταιρείας Kuhn η οποία θα προσφέρει τις διάφορες εκδόσεις των μηχανημάτων ως τις κορυφαίες στη λίστα των επιλογών για τον παραγωγό. Τα νέα μοντέλα είναι ένα βήμα μπροστά από τις χορτοδετικές στρογγυλών δεματιών 3100 με την έννοια ότι διαθέτουν περισσότερες ικανότητες αυξάνοντας την παραγωγικότητα στο πεδίο.

Αρχικά τα δύο μοντέλα είναι η χορτοδετική 7160 με ικανότητα διαμόρφωσης δεματιού διαμέτρου 1,60 μέτρα και η 7190 που φτάχνει δεμάτι με διάμετρο 1,85 μέτρα. Και τα δύο μοντέλα έχουν την ικαντότητα να τυλίγουν 30 τόνους άχυρο την ώρα.

Κεντρικό στοιχείο του νέου σχεδιασμού που διαθέτει η νέα σειρά 7100 είναι το πατενταρισμένο σύστημα i-dense της Kuhn το οποίο χρησιμοποιεί μια «έξυπνη» διάταξη δύο βραχιόνων στην τάνυση που λειτουργεί παράλληλα με τον αισθητήρα υγρασίας για να προσαρμόζει την πίεση που ασκείται στην μπάλα ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες της καλλιέργειας. Επιπλέον τα μηχανήματα φέρουν τεντωμένους βραχίονες στο εμπρόσθιο και οπίσθιο τμήμα του θαλάμου για να διαμορφώσουν σφιχτές μπάλες με τη βοήθεια τεσσάρων ζωνών και τριών κυλίνδρων με άσκηση πίεσης μέχρι και 140 κιλών/κυβικό σε καλλιέργειες αχύρου.

Σύμφωνα με την Kuhn, η νέα σειρά των χορτοδετικών 7100 διαθέτει την ταχύτερη πίσω πόρτα στον κόσμο, αφού για το άνοιγμα/κλείσιμο χρειάζονται μόνο 4 δευτερόλεπτα. Με άλλα λόγια, οι νέες χορτοδετικές είναι 2,5 δευτερόλεπτα ταχύτερες από τα μοντέλα της σειράς 3100. 

Άλλα σημαντικά χαρακτηριστικά είναι η προεγκατάσταση για Isobus που διαθέτουν και τα δύο μοντέλα, οι μεγάλες αλυσίδες των 40 χιλιοστών στον κύριο άξονα, η αυτόματη λίπανση και τα σφαγισμένα ρουλεμάν για άνετη και όχι εκτεταμένη συντήρηση. Ο ενσωματωμένος ρότορας της Kuhn χρησιμοποιεί δόντια Hardex με μονάδες κοπής 14 μαχαιριών στο μοντέλο 7160 και 23 μαχαιριών στο μεγαλύτερο μοντέλο 7190, το οποίο μπορεί να ρυμουλκηθεί άνετα από ένα τρακτέρ 130 ίππων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία