BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οριστικό τέλος στο σήμα Goldoni που έγινε Arbos

Σε εξέλιξη το νέο επιχειρηματικό σχέδιο του Arbos Group με έμφαση σε δενδροκομικά και μεγάλα τρακτέρ

Arbos-2

Γιώργος Κοντονής

467
0

Στην αλλαγή του εµπορικού σήµατος Goldoni σε Arbos προχώρησε το Arbos Group που εξαγόρασε την ιστορική εταιρεία τρακτέρ το 2016, εξέλιξη που σηµατοδοτεί τη βούληση της νέας διοίκησης να επανατοποθετήσει στην αγορά τα τρακτέρ του εργοστασίου επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες. Στόχος είναι η αναβάθµιση της ποιότητας των µηχανηµάτων, η µεγιστοποίηση της απόδοσης και η µείωση του κόστους λειτουργίας και χρήσης προς όφελος των αγροτών. Παράλληλα, το νέο επιχειρηµατικό σχέδιο που έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται περιλαµβάνει τη διεύρυνση της γκάµας και τον εµπλουτισµό της σειράς των τρακτέρ µε µεγάλες ιπποδυνάµεις έως 260 ίππων.

Πιο συγκεκριµένα η νέα διοίκηση εστιάζει σε δυο κυρία σηµεία. Τον εµπλουτισµό της σειράς τρακτέρ στην κατηγορία compact και δενδροκοµίας και την ανάπτυξη και διεύρυνση των τρακτέρ για µεγάλες και ανοικτές εντατικές καλλιέργειες καθώς και εξαρτήµατα για σπορά, καλλιέργεια και ψεκασµό. Όσον αφορά τα νέα τρακτέρ µε την εµπορική ονοµασία Arbos διατηρούν το know-how από τα µοντέλα best-seller της Goldoni αλλά έχουν αναβαθµιστεί σε πολλά σηµεία και έχουν εµπλουτισθεί µε νέα χαρακτηριστικά και τεχνολογίες που προσφέρουν άνεση, ευκολία στην χρήση, οικονοµία και αυξηµένη απόδοση.

Από τον Απρίλιο 2019, η διανοµή των προϊόντων Arbos (τρακτέρ και ανταλλακτικά) στην Ελλάδα πραγµατοποιείται από την εταιρεία Agricon AEE. Όπως υποστηρίζει η κατασκευάστρια εταιρεία, η συνεργασία αυτή δηµιουργεί τη βάση για την πιο σηµαντική επέκταση της Arbos στην Ευρωπαϊκή Μεσογειακή περιοχή. Η Agricon διαθέτει ένα ήδη δοµηµένο δίκτυο subdealers το οποίο θα διευρυνθεί περαιτέρω µε στόχο να καλύψει τις ανάγκες του Έλληνα αγρότη σε όλη την περιφέρεια. Παράλληλα θα υποστηρίζει πλήρως µε υπηρεσίες after sales (ανταλλακτικά και service) όλους τους ιδιοκτήτες µηχανηµάτων Goldoni.

Αρχικά η Agricon θα επικεντρωθεί στην προώθηση των νέων τύπων Arbos 3000F και 4000F που είναι τρακτέρ στενού και χαµηλού προφίλ, από 50 έως 100 ίππους τα οποία καλύπτουν τις ανάγκες των επαγγελµατιών αγροτών σε αµπελοκαλλιέργειες και οπωρώνες και στα αρθρωτά και ισότροχα νέα µοντέλα της σειράς Arbos 3000 Ε από 20 έως 50 ίππους και 4000E από 50 έως 100 ίππους που αποτελούν µια εξαιρετική επιλογή για µικρού και µεσαίου µεγέθους καλλιέργειες.

Η ιστορία της Arbos ξεκινά το 1896, µε την οικογένεια Bubba να ανοίγει εργοστάσιο αγροτικών µηχανηµάτων στην Ιταλία. Ωστόσο, το 1994 σταµατάει οριστικά την παραγωγή της λόγω οικονοµικών προβληµάτων.  Έτσι, το 2015 έρχεται η Foton για να σηµάνει µία νέα εποχή στο brand επανεκκινώντας την παραγωγική γραµµή της εταιρείας πραγµατοποιώντας παράλληλα στρατηγικές εξαγορές.

 

Η Agricon διαθέτει δύο σηµεία παρουσίας σε Αθήνα (18ο χλµ. Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου) και Θεσσαλονίκη (Λαχαναγοράς 12).

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία