BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σπάει το ρεκόρ ταχύτητας η πολυαναμενόμενη σπαρτική της Maschio Gaspardo

Την περασμένη χρονιά στην έκθεση EIMA η Maschio Gaspardo λάνσαρε τη νέα της φυτευτική μηχανή με καινοτόμες τεχνολογίες που προσανατολίζονται στη σπορά καλαμποκιού, σόγιας, ζαχαρότευτλων και ηλίανθου. Φέτος και λίγο πριν την επίσημη μαζική παραγωγή της επιδεικνύει τις δυνατότητές της.

9-maschio-gaspardo-utilaj-chrono

Βασίλης Σοφός

273
0

Ό,τι πιο σύγχρονο και καινοτόμο από το οπλοστάσιό της «έριξε» επάνω στην νέα πλατιά σπαρτική η Maschio Gaspardo. Η νέα Chrono χρησιμοποιεί τεχνολογία φύτευσης υψηλής ταχύτητας και ακρίβειας Διαθέτει μονάδα βαθμονόμησης με ηλεκτρική μετάδοση και ένα σύστημα διανομής υψηλής συμπίεσης που της επιτρέπει να κινείται με 15χλμ/ώρα.

Η κατασκευάστρια λέει ότι το προσαρμοζόμενο πνευματικό σύστημα ροής αέρα μεταφέρει τους σπόρους από τη μονάδα μέτρησης στην αυλακιά σποράς χωρίς κραδασμούς και αναπηδήσεις από τον σωλήνα σποράς. Δύο ανεξάρτητα συστήματα διαχειρίζονται τον καθαρισμό της μονάδας μέτρησης για την επιλογή σπόρου ενώ η υπό συμπίεση ροή αέρα μεταφέρει τους σπόρους στην αυλακιά μέσω του σωλήνα.

Η ροή αέρα για τη μεταφορά των σπόρων είναι προσαρμοζόμενη και μπορεί να ρυθμιστεί ανάλογα με τον τύπο του σπόρου και την ταχύτητα εργασίας. Σύμφωνα με την Maschio Gaspardo, αυτή η τεχνολογία είναι απόλυτα ακριβής και δουλεύει άψογα με κάθε είδος σπόρου και με οποιαδήποτε ταχύτητα εργασίας.

Το «σκούπισμα» που εφαρμόζεται στην μονάδα μέτρησης μέσω των θυρίδων της πλάκας προσελκύει και συλλέγει σπόρους που είναι απομονωμένοι από τον διπλό διαχωριστή σπόρου. Μάλιστα η ρύθμιση εκατοστών καθιστά δυνατό τον διαχωρισμό οποιουδήποτε τύπου και σχήματος σπόρου με μέγιστη ακρίβεια με τον αισθητήρα σπόρου στιγμιαία να συλλέγει δεδομένα σχετικά με την ποσότητα, την απόσταση και την απόδοση.

Ο χειριστής μπορεί να ρυθμίσει τις παραμέτρους φύτευσης απευθείας από την οθόνη μέσω του Isobus που διαθέτει το τρακτέρ ή με τη βοήθεια άλλης πρόσθετης οθόνης. Σύμφωνα με την Maschio Gaspardo η νέα σπαρτική αρχίζει να παράγεται μαζικά στα τέλη του 2019.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία