BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Με συνδεσιμότητα 5G και 12 κάμερες το πρώτο ανθρωπόμορφο κινεζικό ρομπότ των θερμοκηπίων

Το πρώτο λειτουργικό ρομπότ για τις καλλιέργειες, προϊόν συνεργασίας της Ακαδημία Γεωπονικών Επιστημών Fujian στην Κίνα και της Fujian Newland Era Hi-Tech Co Ltd συλλέγει δεδομένα και τα «μεταλαμπαδεύει» στους παραγωγούς.

5d0851fda3103dbf57a5139c

Βασίλης Σοφός

26
0

Με πλήρη επιτυχία πέρασε τα τεστ το πρώτο ρομπότ διάγνωσης των συνθηκών των καλλιεργειών που αποτελεί μέρος του οράματος της Ακαδημία Γεωπονικών Επιστημών Fujian στην Κίνα και της Fujian Newland Era Hi-Tech Co Ltd για μια πλήρως αυτόνομη καλλιέργεια. Το άσπρο ρομποτάκι διαθέτει μια σειρά από αισθητήρες, 12 κάμερες, συνδεσιμότητα 5G και μπορεί να μετακινηθεί ανάμεσα στις σειρές φυλλωδών χόρτων εντός του θερμοκηπίου, να συλλέξει δεδομένα σχετικά με την κατάσταση των φυτών και να τα μεταφέρει ύστερα σε πλατφόρμα της οποίας τον έλεγχο έχει...ο άνθρωπος.

Το ανθρώπινου τύπου κεφάλι του ρομπότ είναι εξοπλισμένο με 2 κάμερες των 5 megapixel στο σημείο των ματιών και άλλες 2 των 7 megapixel εκεί που βρίσκονται τα αυτιά. Με επιπλέον αισθητήρες στο άκρο του κεφαλιού μπορεί να αντιχνεύσει την ταχύτητα του ανέμου, τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα, την υγρασία, την θερμοκρασία και άλλες συνθήκες που επικρατούν εντός του θερμοκηπίου.

Το ανθρωπόμορφο κινεζικό ρομπότ έχει περάσει με επιτυχία τα τεστ συμβατότητας με τα δίκτυα 5G, χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους γεωπόνους και τους παραγωγούς να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τα δεδομένα, τα οποία αναλύονται από υπολογιστές με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης.

Ουσιαστικά το συγκεκριμένο ρομπότ μπορεί να καθορίζει την κατάσταση της υγείας των φυτών. «Αυτή τη στιγμή το ρομπότ μπορεί να ελέγξει αυτόματα τις εκμεταλλεύσεις και να συλλέξει δεδομένα που χρησιμοποιούνται για την επιτυχή εφαρμογή διαφόρων μεθόδων για την καλλιέργεια. Δε καθορίζει όμως μόνο την κατάσταση των φυτών αλλά κρίνει αν τα μέτρα καταπολέμησης των παρασίτων που έχουν επιλεχθεί είναι τα κατάλληλα», αναφέρει ο Chen Li, διευθυντής μάρκετινγκ της Newland.

Ο ίδιος λέει πως το ρομπότ είναι πλήρως λειτουργικό αλλά σε μορφή πρωτοτύπου ακόμη, με στόχο στο μέλλον να αναπτυχθούν ευέλικτα ρομπότ που θα μπορούν ακόμη και να συγκομίζουν φρούτα με το «βιονικό» τους χέρι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία