BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Σχεδόν μηδενικές απώλειες κόκκων εγγυάται η John Deere για τις νέες της θεριζοαλωνιστικές

Η εταιρεία ανακοίνωσε μια σειρά από αναβαθμίσεις που θα φέρουν οι θεριζοαλωνιστικές μηχανές της σειράς S για το 2020, δίνοντας βάση στην αυξημένη απόδοση, στα αυτοματοποιημένα συστήματα και στην ευκολία χρήσης.

JohnDeere615Ppickupheader_2

Βασίλης Σοφός

34
0

Ακόμη και με αποζημίωση σε περίπτωση απώλειας 1% σιταριού- που θα ισούται με την τιμή ανά τόνο απολεσθέντων σιτηρών- θα προσπαθήσει να πείσει η John Deere τους ιδιοκτήτες για την αυξημένη απόδοση των αναβαθμισμένων θεριζοαλωνιστικών της σειράς S που έρχονται για το 2020. Όπως αναφέρει η κατασκευάστρια, το σύστημα αυτόματης ρύθμισης της ταχύτητας HarvestSmart έχει δεχθεί μια σειρά από βελτιώσεις και έχει ενσωματωθεί στο σύστημα διαδραστικής προσαρμογής (ICA2) του μηχανήματος.

Σε περίπτωση μάλιστα που το ICA2 δεν μπορεί να πετύχει το απαιτούμενο δείγμα κόκκων λόγω υψηλών ποσοτήτων σκουπιδιών, σπασμένων κόκκων ή υπερβαίνει τον ρυθμό απώλειας, αυτό αυτόματα προσαρμόζει το σύστημα HarvestSmart και την ταχύτητα της θεριζοαλωνιστικής, όπως θα έκανε δηλαδή ο οδηγός.

Την ίδια στιγμή το φορτίο του κινητήρα διατηρείται στο επιθυμητό επίπεδο για μέγιστη απόδοση κατά τη συγκομιδή. Σύμφωνα με την John Deere οι πλευρικοί άνεμοι μπορούν να έχουν τεράστια επίδραση στη διανομή των υπολειμμάτων του μηχανήματος και γιαυτό το λόγο τα μοντέλα του 2020 θα έχουν δυνατότητα αυτόματης ρύθμισης της γωνίας εξάπλωσης.

Με σύμμαχο το GPS, το νέο σύστημα AutoSwap ανιχνεύει την κατεύθυνση προς την οποία κινείται η θεριζοαλωνιστική και αυτόματα βρίσκει τη σωστή θέση μετάδοσης όταν το μηχάνημα γυρίζει στο κεφαλάρι και κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Βελτιώσεις φέρουν τα νέα μοντέλα και στην ποιότητα κοπής, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος που επιτρέπει την απομακρυσμένη προσαρμογή των μαχαιριών.


Ο χειριστής μπορεί εύκολα να κρίνει μέσα από την καμπίνα το κατά πόσο καλή ή όχι είναι η κοπή, απλά ελέγχοντας την κάμερα και ρυθμίζοντας τη θέση των μαχαιριών. Στην προηγούμενη γενιά των θεριζοαλωνιστικών της σειράς S, ο αισθητήρας απόδοσης του συστήματος που η John Deere ονομάζει ActiveYield εξάλειψε την ανάγκη για χειροκίνητες βαθμονομήσεις απόδοσης και ενθάρρυνε τον χειριστή, αφού δεν υπήρχε πλέον ούτε άγχος ούτε καθυστερήσεις παρά μόνο αύξηση της ακρίβειας βαθμονόμησης.

Από το 2020 η John Deere λέει ότι το σύστημα συμπληρώνεται από έναν πιο ακριβή αισθητήρα υγρασίας. Αυτό θα φέρει μόνο θετικά αποτελέσματα στη συλλογή δεδομένων ειδικά σε περιεχόμενα όπου επικρατεί υψηλή και χαμηλή υγρασία στους κόκκους. Τα διαστήματα βαθμονομήσεων μαζί με τα δεδομένα της απόδοσης και της υγρασίας θα καταγράφονται συνολικά μαζί με άλλες πληροφορίες στο λογισμικό της θεριζοαλωνιστικής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία