BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η τεχνητή νοημοσύνη στα χωράφια της Αφρικής από τη νεοφυή Agrix Tech

Η πλατφόρμα της εταιρείας θα βοηθήσει τους παραγωγούς της Αφρικής να εντοπίζουν τις ασθένειες και τα παράσιτα στις καλλιέργειές τους.

app-screens-1200

Βασίλης Σοφός

14
0

Την βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη πλατφόρμα ανίχνευσης των εχθρών της καλλιέργειας θα χρησιμοποιήσει σύντομα η νεοφυής επιχείρηση από το Καμερούν, Agrix Tech, για να βοηθήσει τους αγρότες της Αφρικής.

Η εταιρεία αναμένεται να «τρέξει» την εφαρμογή σε όλη την Αφρική από τον Ιανουάριο του 2020, όταν θα είναι διαθέσιμη εμπορικά και η πλατφόρμα. Η τεχνολογία που ενσωματώνει η εφαρμογή βοηθά στην ανίχνευση των ασθενειών των φυτών και μέσω αυτής θα προτείνονται στους αγρότες της Αφρικής τόσο χημικά όχι και φυσικά μέτρα καταπολέμησης καθώς και διάφορες άλλες λύσεις πρόληψης.

Οι αγρότες θα μπορούν μέσω των έξυπνων κινητών τους τηλεφώνων να συμβουλεύονται την εφαρμογή, να «σκανάρουν» δείγματα των επηρεασμένων φυτών και στη συνέχεια να βλέπουν τις διαφορετικές προτεινόμενες λύσεις που προσφέρονται.

Η εφαρμογή διαθέτει μάλιστα τεχνολογία αναγνώρισης κειμένου και ομιλίας των των τοπικών γλωσσών που ομιλούνται στις περιοχές της Αφρικής. Σύμφωνα με τον Adamou Nchange Kouotou, ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Agrix Tech, η ανεπτυγμένη εφαρμογή έρχεται ως εφαρμογή για κινητά που θα προσφέρεται σε οργανισμούς αλλά και ως «βιβλιοθήκη δεδομένων τεχνητής νοημοσύνης» αποκλειστικά για να βοηθήσει τους προγραμματιστές να προσθέτουν λειτουργίες διάγνωσης και ανίχνευσης των ασθενειών στην εφαρμογή.

Η Agrix Tech έχει ήδη ελεγκτεί και πιστοποιηθεί από εταιρεία αγροτικών ερευνών, με τον ιδρυτή Adamou Nchange Kouotou να λέει πως αυτή τη στιγμή η εφαρμογή διαθέτει 99% ακρίβεια. Μόλις η εφαρμογή γίνει εμπορικά διαθέσιμη θα μπορεί να ανιχνεύει πολλαπλές ασθένειες σε διάφορες καλλιέργειες (αραβόσιτο, ρύζι, πιπεριά, κρεμμύδια, ντομάτα, ιρλανδική πατάτα, πιπέρι, μάνγκο, λεμόνι, καρπούζι, αγγούρι, μαρούλι κ.α.)

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία