BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Ακόμη καλύτερο έγινε το βραβευμένο σύστημα DynaTrac της γαλλικής LaForge

Η εταιρεία ανέπτυξε περαιτέρω το ενιαίο σύστημα DynatTrac που βάζει το αναρτώμενο παρελκόμενο στη σωστή θέση, προθέτοντας τώρα στον εξοπλισμό και ένα πακέτο καμερών για καλύτερη καθοδήγηση.

B9718744001Z_1_20190228183837_000_G8TD3150A_1-0

Βασίλης Σοφός

0
0

Για τη δεύτερη βράβευσή του μετά από εκείνη της SIMA 2019 βαδίζει από όσο φαίνεται η γαλλική LaForge με το καινοτόμο σύστημα DynaTrac για το τρακτέρ. Το DynaTrac είναι ένας εξοπλισμός που προσαρμόζεται στο πίσω μέρος του τρακτέρ καθοδηγώντας χειριστή και...μηχάνημα ώστε να επιτευχθεί η ακριβής καλλιεργητική εργασία. Το σύστημα ταιριάζει σχεδόν με όλα τα αναρτώμενα παρελκόμενα και δουλεύει αγαστά για την ακριβή σπορά, άροση ή οποιαδήποτε άλλη εργασία.

Ο Γάλλος κατασκευαστής αναβάθμισε τώρα το ήδη επιτυχημένο στην Ευρώπη σύστημα προθέτοντας το πακέτο Vision Pack που προσφέρει «προσιτή» και ακριβή καθοδήγηση με τη βοήθεια μιας κάμερας τοποθετημένης στο πίσω μέρος του παρελκόμενου. Η ίδια η εταιρεία τονίζει ότι το Vision Pack θα αγοραστεί μια φορά και δε θα χρειαστεί προσαρμογές αφού μπορεί να λειτουργήσει με μια πληθώρα μοντέλων καλλιεργητικών παρελκόμενων.

Η LaForge λέει, τέλος, πως καθώς το σύστημα DynaTrac λειτουργεί με τη βοήθεια του βραχίονα που «λικνίζει» το παρελκόμενο, σε αντίθεση με την πλευρική κίνηση που κάνουν άλλα συστήματα, υπάρχει λιγότερη φθορά των εξαρτημάτων που έρχονται σε επαφή με το έδαφος. Έτσι η ρύθμιση της θέσης επιτυγχάνεται με την αλλαγή της κατεύθυνσης του εργαλείου. Προτείνει μάλιστα η εταιρεία την χρήση GPS και συστημάτων διόρθωσης σήματος RTK από τη στιγμή που η πρώτη σημαντική βοήθεια έρθει από το σύστημα καμερών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία