BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι πρώτες πτήσεις του ψεκαστικού drone της XAG με τη βοήθεια της Bayer

Η εταιρεία XAG «πέταξε» με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και ψέκασε με εμπειρογνώμα την Bayer.

https___s3-ap-northeast-1_amazonaws_com_psh-ex-ftnikkei-3937bb4_images_4_0_9_5_19525904-4-eng-GB_cropped_3332

Βασίλης Σοφός

293
0

Επίδειξη των ικανονοτήτων του νέου μη επανδρωμένου ιπτάμενου ψεκαστικού της έκανε πριν λίγες ημέρες η εταιρεία XAG, η οποία συνεργάστηκε με την Bayer για να καταφέρει να ψεκάσει με αποτελεσματικότητα. Πρώτος στόχος ήταν ένας οπωρώνας εσπεριδοειδών στην περιοχή Hangzhou Jiande της Κίνας, πάνω από δέντρα μανταρινιών της οποίας πέταξε το drone της XAG για να ψεκάσει το ιδιαίτερα πυκνό και ανομοιόμορφο σημείο που επιλέχθηκε από τους ειδικούς.

Ο οπωρώνας καλύπτει μια έκταση 1,5 στρέμματος αλλα βρίσκεται σε λόφο, εκεί όπου οι μανταρινιές φυτεύονται σε διαφορετικά ύψη και έχουν σημαντικά διαφορρετική πυκνότητα. Το πείραμα έδειξε ότι το drone XAG P Series Plant Protection μπορεί να ψεκάζει αποτελεσματικά τον μισό οπωρώνα σε μόλις 10 λεπτά.

Με τους εμπειρογνώμονες της Bayer να παρέχουν την κατάλληλη διάγνωση για τις ασθένειες των φυτών και την XAG να κάνει χρήση της νέας τεχνολογίας ψεκασμού 3D, ο ψεκασμός επιτεύχθηκε έγινε με ακρίβεια ανεξάρτητα από τον τύπο του εδάφους. Κάθε ένα από τα οπωροφόρα δέντρα έλαβε μόνο την απαιτούμενη ποσότητα φυτοπροστατευτικού, χωρίς υπερβολικές απώλειες νερού και φυτοφαρμάκων. Αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια της εναέριας χαρτογράφησης, της τεχνολογίας διαμόρφωσης 3D χαρτών και της αναγνώρισης των δέντρων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης.

Σύμφωνα με την XAG, περίπου 7 στρέμματα οπωροφόρων δέντρων μπορούν να αναγνωριστούν με ακρίβεια μέσα σε ένα δευτερόλεπτο. «Οι χρήστες μπορούν επομένως να απαθανατίσουν εύκολα μια «πλήρη» εικόνα των γεωργικών εκτάσεών τους από διαφορετικές γωνίες για να εξασφαλίσουν τον ασφαλέστερο και ακριβέστερο ψεκασμό κατά τη διάρκεια της πτήσης», αναφέρει η εταιρεία.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία