BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η πρώτη εφαρμογή ενοικίασης αγροτικών μηχανημάτων στην Ινδία

Με πρωτοβουλία της ινδικής κυβέρνησης, η νέα εφαρμογή ενοικίασης αγροτικού εξοπλισμού λειτουργεί περίπου σαν το Uber, βοηθώντας τους αγρότες που δυσκολεύονται να αγοράσουν εξοπλισμό για το αγρόκτημά τους.

002_184_IMG_KopievanANP-63142488

Βασίλης Σοφός

5
0

Το μεγαλύτερο μέρος του αγροτικού εξοπλισμού, ως γνωστόν, δεν αποτελεί ασήμαντη δαπάνη για τους αγρότες. Το Custom Hiring Centers (CHC) Farm Machinery app είναι η πρώτη εφαρμογή ενοικίασης αγροτικών μηχανημάτων, λειτουργεί στην Ινδία και είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας που πάρθηκε από τον υπουργό γεωργίας Narendra Singh Tomar της Ινδίας. Η νέα εφαρμογή λειτουργεί στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα και θα επιτρέψει πλέον στους αγρότες της Ινδίας να νοικιάσουν γεωργικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας.

Χρησιμοποιώντας την εφαρμογή, οποιοσδήποτε αγρότης μπορεί να νοικιάσει, για παράδειγμα, ένα ισοπεδωτή με λέιζερ, ο οποίος οποία κοστίζει περίπου 4000 ευρώ. Τα μηχανήματα αυτά χρησιμοποιούνται για την ακριβή ισοπέδωση ενός πεδίου σε κλάσματα του δευτερολέπτου συγκριτικά με την παραδοσιακή μέθοδο.

Έτσι χρησιμοποιώντας ένα ισοπεδωτή οι αγρότες μπορούν να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους κατά 10 έως 15%. Μιλώντας για αυτό, ο υπουργός γεωργίας δήλωσε ότι με την εφαρμογή CHC Farm Machinery οι αγρότες μπορούν να επιλέξουν και να παραγγείλουν τα αναγκαία μηχανήματα από τα κέντρα ενοικίασης με τιμές ενοικίασης που είναι προσιτές γι 'αυτούς. Υπάρχουν πλέον πάνω από 38.000 κέντρα ενοικίασης εξοπλισμού στη χώρα τα οποία είναι συνδεδεμένα με την εφαρμογή.

Ο ενδιαφερόμενος μπορεί μέσα από το κινητό του να χειριστεί την εφαρμογή και να νοικιάσει εξοπλισμό, με παρόμοιο τρόπο που χειρίζεται κάποιος την εφαρμογή Uber. Η εφαρμογή είναι ανοικτή για εγραφές αγροτών, συνεταιρισμών και επιχειρηματιών, οι οποίοι μέχρι σήμερα προσφέρουν πάνω από 100.000 μηχανήματα προς ενοικίαση.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία