BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Χρηματοδότηση εκατομμυρίων στη νεοφυή FarmWise για το πρότζεκτ της ρομποτικής ζιζανιοκτονίας

Η νεοφυής επιχείρηση με έδρα το Σαν Φρανσίσκο θα χρησιμοποιήσει τη χρηματοδότηση για την ανάπτυξη ρομποτικών μηχανημάτων μέσω της έρευνας και της ανάπτυξης σε θέματα όπως η ανίχνευση του επιπέδου της υγείας στην οποία βρίσκεται το εδάφους.

farmwise_4

Βασίλης Σοφός

17
0

Όσο η τεχνητή νοημοσύνη εξελίσσεται οι παραγωγοί θα έχουν όλο και λιγότερες προκλήσεις να αντιμετωπίσουν, αφού τις περισσότερες φορές τα ρομπότ, φέρνουν εις πέρας τις περισσότερες εργασίες, με «ακαδημαϊκό» τρόπο. Και το ενδιαφέρον ολοένα και αυξάνεται, με την νεοφυή επιχείρηση Farmwise με έδρα το Σαν Φρανίσκο να έχει συγκεντρώσει 14,5 εκατομμύρια δολάρα για να αναπτύξει περαιτέρω το ρομπότ ζιζανιοκτονίας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Robot Report, η ομάδα του FarmWise χρηματοδοτήθηκε αρχικά από τις εταιρείες Calibrate Ventures, Wilbur Ellis, Xplorer Capital και Alumni Ventures Group και αρχικός στόχος της είναι η ζιζανιοκτονία. Η FarmWise λέει ότι τα αυτόνομα ρομπότ με τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης έχουν σχεδιαστεί για να δίνουν λύσεις στις πιο πιεστικές προκλήσεις των αγροτών, εκτελώντας ποικίλες λειτουργίες μέσα στο αγρόκτημα.

«Η ανάπτυξη των ρομπότ ζιζανιοκτονίας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και συναρπαστική πρόκληση που συνδυάζει πολλαπλά πεδία εξειδίκευσης όπως η τεχνολογία εκμάθησης μηχανών, η ρομποτική και η μηχανολογία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα σε συνέντευξη φιλοξενήθηκε στην ιστοσελίδα The Robot Report. «Όταν το ρομπότ περνάει από ένα πεδίο, αναζητά αρχικά το κέντρο κάθε καλλιέργειας, στοιχείο-προϋπόθεση για μια ζιζανιοκτονία με απόλυτη ακρίβεια», αναφέρει η ομάδα του FarmWise.

To ρομπότ της FarmWise βρίσκεται υπό εξέλιξη και αυτή τη στιγμή η ομάδα των επιστημόνων που είναι κοντά στο πρότζεκτ προσπαθεί να δημιουργήσει έναν αλγόριθμο και μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα πολλαπλής στόχευσης. Μέχρι στιγμής πάντως το ρομπότ μπορεί να επιλέξει ποια ζιζάνια να αφαιρέσει, δουλεύοντας σιγά-σιγά σαν «γιατρός» των καλλιεργειών, προσφέροντας δηλαδή στοχευμένη μελέτη της υγείας των φυτών και παρέχοντας εξατομικευμένες λύσεις για την εφαρμογή προϊόντων φυτοπροστασίας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία