BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Η πολυλειτουργική μονάδα σποράς Tegosem της Pöttinger διαθέσιμη τώρα στις δισκοσβάρνες Lion και Fox

Με τη συγκεκριμένη μονάδα σποράς η Pöttinger προσφέρει μια οικονομικά αποδοτική μέθοδο σποράς, περιορίζοντας τα πολλά περάσματα από το έδαφος, μειώνοντας τη συμπύκνωση του εδάφους και εξαλείφοντας τα ζιζάνια.

TERRADISC_MULTILINE_TEGOSEM_200_hq

Βασίλης Σοφός

28
0

Διαθέσιμη στις σταθερές εκδόσεις των μηχανημάτων Lion και Fox των 3 και 4 μέτρων κάνει η Pöttinger τη νέα μονάδα σποράς Tegosem των 200 λίτρων, κάνοντας έτσι συμβατό το νέο συστήματα με τα την γκάμα εργαλείων επεξεργασίας εδάφους της εταιρείας. Η μονάδα σποράς διαθέτει δείκτη στάθμης της χοάνης, αισθητήρα ταχύτητας εδάφους DGPS, ηλεκτρικό σύστημα μέτρησης, αισθητήρα στον άνω σύνδεσμο για την έναρξη και τη διακοπή της μέτρησης και πλατφόρμα φόρτωσης.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, το σύστημα μέτρησης που ενσωματώνει η μονάδα Tegosem είναι κατάλληλο για τη διαχείριση διαφορετικών σπόρων. Οι αναστρέψιμες πλάκες διανομής επιτρέπουν την τοποθέτηση των σπόρων μπροστά ή πίσω από τον πίσω κύλινδρο. Σύμφωνα με την Pöttinger, το κύριο πλεονέκτημα της τοποθέτησης σπόρων μπροστά από τον οπίσθιο κύλινδρο είναι ότι τα δόντια καλύπτουν με χώμα τον σπόρο, ο οποίος στη συνέχεια ενσωματώνεται στο έδαφος από τον κύλινδρο.

Επίσης το τερματικό ελέγχου ρυθμίζει και επιτηρεί ηλεκτρονικά τον άξονα μέτρησης και προσαρμόζει τους ρυθμούς σποράς ανεξάρτητα από την ταχύτητα κίνησης του τρακτέρ. Το τερματικό προβάλλει τα κιλά ανά εκτάριο, διαθέτει λειτουργία εκκίνησης, σύστημα διαχείρισης της κίνησης στο κεφαλάρι, σύστημα ενημέρωσης κενής δεξαμενής, αυτόματη βαθμονόμηση και μετρητές για τις συνολικές ώρες λειτουργίας, τις ώρες ανά ημέρα και τα συνολικά εκτάρια και εκτάρια ανά ημέρα. Το σύστημα βαθμονόμησης, όπως εξηγεί η Pöttinger, είναι πολύ εύκολο στο χειρισμό του, περιλαμβάνει σάκο βαθμονόμησης και η αλλαγή των αξόνων μέτρησης γίνεται χωρίς τη χρήση εργαλείων, εξίσου εύκολα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία